Διαδηλώσεις στην Πόλη για την επανάληψη των εκλογών

15:02 7/5/2019 - Πηγή: Aixmi

Για «προδοσία» κατηγόρησε την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας, που αποφάσισε επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, ο εκλεγμένος δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου. «Δεν θα υποχωρήσω ποτέ», τόνισε ο εκλεκτός των Κεμαλιστών, που αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων στον μεγάλο αντίπαλο του Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εκλογές θα ξαναγίνουν στις 23 Ιουνίου, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησε ο Τούρκος πρόεδρος, βλέποντας να χάνει τον δήμο της

μεγελύτερης πόλης που ελέγχει από το 1993.

Η απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής έβγαλε στον δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές στις συνοικίες Μπεσίκτας, Φερίκιοϊ και Καντίκιοϊ, που φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια. Άλλοι υποστηρικτές του Ιμάμογλου συγκεντρώθηκαν στη συνοικία Μπεϊλικντουζού,, φωνάζοντας «Ταγίπ δικτάτορα».

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση ελήφθη κυρίως επειδή κάποια από τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, όπως προβλέπει ο νόμος.

Στις εκλογές της 31η Μαρτίου ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, κέρδισε τον υποψήφιο του ΑΚΡ και πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ με διαφορά μικρότερη των 13.000 ψήφων.

The post Διαδηλώσεις στην Πόλη για την επανάληψη των εκλογών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα