Δανία: Κατέσχεσαν 15.805 € από τους πρόσφυγες για τη διαμονή τους

08:51 4/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Σύμφωνα με τα στοιχεία που σδημοσιοποίησε η δανέζικη αστυνομία, το ποσό που κατασχεθηκε από τους αιτούντες άσυλο προκεμένου να χρηματοδοτήσουν τη διαμονή τους στη χώρα είναι όλις στις 117.600 κορόνες, δηλαδή 15.805 ευρώ.

Αυτή η κατάσχεση ακολούθησε την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την κατάσχεση μετρητών και ατομικών ειδών αξίας από τους αιτούντες άσυλο, τον οποίο κατήγγειλε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά την 30ή Ιουνίου.

Πέντε Ιρακινοί είχαν αναγκαστεί τότε να παραδώσουν στις αρχές 79.600 κορόνες. Την 14η Ιουλίου, μια οικογένεια Ιρακινών είχε αναγκαστεί να παραδώσει 10.300 κορόνες, ενώ ένας Αλγερινός αναγκάστηκε να αποχωριστεί 20.000 κορόνες τον Αύγουστο.

Ο Άλι Άμπντελ Ράζακ, ένας ιρακινός πρόσφυγας, είναι ένας από τους λιγοστούς πρόσφυγες που αναγκάστηκε να παραδώσει στις αρχές της Δανίας τις περισσότερες από τις οικονομίες του. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι ανάπηρος και με αυτά τα χρήματα σκόπευε να πληρώσει προκειμένου να υποβληθεί «σε μια επέμβαση» ή να προμηθευτεί αναπηρικά είδη. «Είχα τραυματιστεί σε τρεις εκρήξεις βομβών στο Ιράκ όταν ήμουν αστυνομικός», διευκρίνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα