Καλπάκι: Επεισόδια απο κατοίκους στο κέντρο προσφύγων – Αντιεξουσιαστές έκαναν ζημιές σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

22:55 21/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Έκρυθμη η κατάσταση στα Δολιανά Καλπακίου. Έξω από το κέντρο φιλοξενίας, ομάδα κατοίκων αντιδρά στην άφιξη και άλλων προσφύγων στην περιοχή.

Μόλις οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν την άφιξη άλλων 200 προσφύγων, ξεσηκώθηκαν, επιτέθηκαν φραστικά στις τοπικές αρχές και απειλούν να κλείσουν τον δρόμο, για να εμποδίσουν την άφιξη των λεωφορείων.

Όπως υποστηρίζουν, η Μαθητική Εστία, είναι

ασφυκτικά γεμάτη από πρόσφυγες και αρνούνται να επιτρέψουν να στηθούν σκηνές στο χωριό τους.

Στην Κατσικά Ιωαννίνων ομάδα αντιεξουσιαστών απόψε (Δευτέρα) το βράδυ έσπασε τα τα τζάμια των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Η αστυνομία έχει προσάγει 18 άτομα.Νωρίτερα (στις 7 μμ) άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών, επιτέθηκε φραστικά στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καρχιμάνη και προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδό του στο Κέντρο.Το περιστατικό συνέβη όταν ο Περιφερειάρχης επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων,στο παλιό αεροδρόμιο στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Η ομάδα αντιεξουσιαστών διαδήλωνε την αλληλεγγύη της προς τους πρόσφυγες.

Ομάδα 50 ατόμων κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς την είσοδο του χώρου φιλοξενίας και επιχείρησαν να διώξουν τον Περιφερειάρχη από το σημείο. Ο Αλ. Καχριμάνης προσπάθησε να συνομιλήσει μαζί τους. Η συνομιλία έγινε σε έντονο ύφος και τα πνεύματα ηρέμησαν μόλις αποχώρησε από το σημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα