Χουντής: Κύριε Ντάιζελμπλουμ, σε ποια τράπεζα βάζετε τα λεφτά σας;

23:15 21/3/2013 - Πηγή: Aixmi

Τα άκουσε για τα καλά ο επικεφαλής του Εurogroup, Ντάιzελμπλουμ από τοn Νίκο Χουντή στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δε μάσησε τα λόγια του και στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, μεταξύ άλλων, τον ρώτησε:

«Εσείς σε ποια τράπεζα βάζετε το μισθό σας; Υπάρχει σήμερα ασφαλής τράπεζα στην Ευρώπη; Διότι, «το λάθος σας στο Eurogroup ήταν τεράστιο. Αναρωτιέται,

όμως, κανείς, εάν είστε τόσο ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς, όπως ο κ. Σόιμπλε, που κάλεσε τους επενδυτές να φύγουν από την Κύπρο και να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε πιο ασφαλείς χώρες, όπως στη Γερμανία».

Ο Νίκος Χουντής, είπε ακόμη, ότι «ο κ. Σόιμπλε έκανε ξεκάθαρο τον έναν από τους δύο στόχους που εξηγούν γιατί η Γερμανία επιδίωξε αυτή την καταστροφική λύση για την Κύπρο» και διάβασε τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, στην οποία ανέφερε ότι «όποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες που έχουν λιγότερους φόρους κι όπου ελέγχεται λιγότερο, όταν οι τράπεζες δεν είναι βιώσιμες, θα έχει προβλήματα».

Και συμπλήρωσε: «Δηλαδή ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε τον ένα στόχο. Φύγετε από τις τράπεζες χωρών όπως της Κύπρου κι ελάτε στις γερμανικές τράπεζες. Δεν είπε, όμως, τον άλλο, τον ανομολόγητο, στόχο, δηλαδή να αγοραστεί δωρεάν το φυσικό αέριο στην Κύπρο, όπως συμβαίνει με τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα».

Ο Ολλανδός πρόεδρος του Εurogroup επανέλαβε ότι η εγγύηση των καταθέσεων έως 100 χιλιάδες είναι απόλυτη. Αναφέρθηκε σε προσπάθειες «εξισορρόπησης ενός πακέτου το οποίο θα επέτρεπε να υπάρξει ένα νέο μέλλον στην Κύπρο και, συγχρόνως, να υπάρξει μία συνεισφορά από την ίδια την Κυπριακή οικονομία. Ήταν αναπόφευκτο, τουλάχιστον κατά την άποψη του Eurogroup, ότι θα υπήρχε κάποια συμβολή των καταθετώn. Αν είμαστε ανίκανοι θα το αφήσω σε εσάς να το κρίνετε».

Keywords
Τυχαία Θέματα