Ο Σόιμπλε «πυροβολεί» τον Αναστασιάδη -Οι Κύπριοι «ερωτεύονται» τον Πούτιν‏

23:15 21/3/2013 - Πηγή: Aixmi

Άλλο ένα ισχυρό χτύπημα στην αξιοπιστία του Κύπριου προέδρου (και συνολικότερα της κυπριακής ηγεσίας) κατάφερε σήμερα η Γερμανία, αποκαλύπτοντας ότι το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων είχε συζητηθεί αναλυτικά με τις κυπριακές αρχές -συνεπώς δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για αιφνιδιασμό.

Με τον τρόπο αυτό εκθέτει διεθνώς τον πρόεδρο Αναστασιάδη -κυρίως απέναντι στους Ρώσους, οι οποίοι θεωρούν ότι τους «πούλησε»- και τον αποδυναμώνουν στο εσωτερικό της Κύπρου.

Από την πρώτη στιγμή οι Γερμανοί κατέβαλαν τεράστια

προσπάθεια στον τομέα αυτό. Πρώτα ο Σόιμπλε και μετά η ίδια η Μέρκελ αποκάλυψαν ότι η κυβέρνηση της Λευκωσίας ζήτησε να «κουρευτούν» και οι μικρές καταθέσεις, ώστε να θιγούν λιγότερο οι Ρώσοι ολιγάρχες.

Η πολιτική αυτή έχει φέρει ήδη αποτελέσματα.

Πάνω από 6 στους 10 Κύπριους δηλώνουν πως δεν εμπιστεύονται τον Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο εξέλεξαν πρόεδρο με περίπου τόσο ποσοστό, μόλις πριν από 20 μέρες.

Δεν είναι, όμως, αυτή η μόνη παρενέργεια της κρίσης.

Η αρνητική στάση όλης της Ευρωζώνης απέναντι στην Κύπρο έχει απογειώσει τον ευρωσκεπτικισμό και, ταυτόχρονα, τον «έρωτα» προς της Ρωσία. Μόνο που ο Πούτιν κάθε άλλο παρά φιλικός είναι προς τη Λευκωσία, τούτη την ώρα.

Άρα, ο «έρωτας» των Κυπρίων θα μείνει ανεκπλήρωτος…

Keywords
Τυχαία Θέματα