«Χειρότερη από μνημόνιο» η πρόταση -«Όχι» λέει ο Τσίπρας

19:24 26/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δισ ευρώ, ανέφεραν από τις Βρυξέλλες ελληνικές κυβερνητικές πηγές.

«Η πρόταση αυτή είναι χειρότερη και από μνημόνιο, δε δίνει λύση, απλώς ανακυκλώνει τη λιτότητα», τόνιζαν οι ίδιες πηγές. «Η μεθόδευση που έχει ακολουθηθεί

είναι απαράδεκτη. Η Ευρώπη στηρίζεται σε αξίες δημοκρατίας και αλληλεγγύης».

Ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες θα πάει κατευθείαν στο Μέγαρο Μαξίμου για να προεδρεύσει σε έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο. Ενώ είναι ακόμη εν πτήσει, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι οι δανειστές είναι έτοιμοι να κάνουν ένα βήμα πίσω στον ΦΠΑ του τουρισμού -δέχονται να μείνει στο 13% και να μην αυξηθεί στο 23%.Πόσο ρόλο θα παίξει, άραγε, η κίνηση αυτή; Κανείς δε μπορεί α είναι βέβαιος αυτή τη στιγμή.

Το πρωί η Γερμανίδα καγκελάριος είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών, την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «γενναιόδωρη», υιοθετώντας τη ρητορική Σόιμπλε. «Οι προτάσεις της Ελλάδας δεν βασίζονται στις περικοπές, αλλά μόνο σε φόρους», τόνισε ο Γερμανός υπουργός. «Καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν έχει αναλογικά τόσους δημοσίους υπαλλήλους».

Τι θα συμβεί αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup αύριο;

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΝΙ, σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση απορρίψει τη συμφωνία που προτείνουν οι πιστωτές μέσα στις επόμενες ώρες, το αυριανό Eurogroup θα συζητήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο κάνει λόγο για «μεγάλη δυσπιστία» μεταξύ Θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης, ενώ απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για σύναψη συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα