Χατζηδάκης: Το τίμημα της τσάμπα μαγκιάς, αυτό πληρώνουμε σήμερα

12:25 3/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Σχολιάζοντας τη συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση μετά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορέιο σημειώνει πως «ενώ αυτή η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι θα μας βγάλει από τα μνημόνια, μετά το τρίτο μνημόνιο φέρνει ουσιαστικά και το τέταρτο μνημόνιο, πράγμα το οποίο δεν

ήταν καθόλου δεδομένο και νομοτελειακό το καλοκαίρι του 2015. Όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία τώρα συζητάμε, δεν υπήρχαν στον ορίζοντα με την κυβέρνηση Σαμαρά, δεν υπήρχαν ούτε καν με την κυβέρνηση Τσίπρα ολόκληρο το 2015. Προέκυψαν ακριβώς επειδή η οικονομία πάει προς τα πίσω, τα πράγματα έχουν ξεφύγει και αυτό είναι το τίμημα του λαϊκισμού, της τσάμπα μαγκιάς, αυτό πληρώνουμε σήμερα».

Για τη συμφωνία με τους δανειστές ο ίδιος σημείωσε: «Το κλείσιμο της αξιολόγησης συνδέεται με ένα πολύ μεγάλο βάρος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που «πληρώνουν τη νύφη». Οι συντάξεις θα περικοπούν –ορισμένοι θα χάσουν δύο συντάξεις και την ίδια στιγμή θα έχουμε επίπτωση στους μισθωτούς, διότι υπολογίζεται ότι θα δίνουν 650 ευρώ φόρο στην εφορία άνθρωποι που σήμερα δεν πληρώνουν, άρα αυτό ισοδυναμεί για κάποιους με έναν μισθό».

Keywords
Τυχαία Θέματα