Χάσμα Κομισιόν – ΔΝΤ: Οι πολιτικές του προγράμματος είναι ορθές

15:05 13/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Αποστάσεις λαμβάνει η ΕΕ από τις απόψεις που διατύπωσε ο Πόουλ Τόμσεν πως χωρίς πρόσθετα μέτρα δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3.5% το 2018.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει στην ορθότητα των δικών της προβλέψεων, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου Ανίκα Μπράιτχαρτ έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου:

«Διαβάσαμε με προσοχή την ανάρτηση στο blog των αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν πως οι πολιτικές του προγράμματος τους ESM

είναι ορθές και με την πλήρη εφαρμογή τους η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη και να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές. Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις του ESM και βρίσκεται εντός πορείας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Είναι σημαντικό όλοι οι θεσμοί να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα της Ελλάδας στο πρόγραμμα».

Και συμπλήρωσε: «Σε γενικότερο πλαίσιο, προσωπικό από όλους τους θεσμούς βρίσκονται στην Αθήνα έτσι ώστε να επιτύχουν μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την δεύτερη αξιολόγηση. Δεδομένης της προόδου που έχει γίνει μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα αν όλες οι πλευρές παραμείνουν δεσμευμένες».

Keywords
Τυχαία Θέματα