Χαρδούβελης στους FT: Κίνδυνος Dirty Exit αν δεν πάρουμε παράταση

12:46 16/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Για κραχ ρευστότητας και άτακτη έξοδο από το ευρώ την 1η Μαρτίου κάνει λόγο ο Γκίκας Χαρδούβελης, στους Financial Times, εαν όπως υποστηρίζει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές δεν ζητήσει παράταση του Μνημονίου.

«Σηκώνω

κόκκινη σημαία, γιατί επικρατεί εφησυχασμός όσον αφορά την άντληση κεφαλαίων για την πληρωμή των υποχρεώσεών μας και αυτός ο εφησυχασμός δεν δικαιολογείται»em> δήλωσε ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Γιώργος Σταθάκης, αρμόδιος για θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στους FT ότι η οικονομική ομάδα του κόμματός του «δεν βλέπει λόγο ανησυχίας» μιλώντας για την αποπληρωμή 4,3 δισ. ευρώ σε χρεόγραφα που λήγουν στο α΄ τρίμηνο.

Ο κ. Χαρδούβελης όμως, υπογραμμίζει ότι η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει «σοβαρές χρηματοπιστωτικές πιέσεις» με την ανάληψη των καθηκόντων της.

«Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ πιεστικό και δεν υπάρχουν τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.

«Αν δεν βρισκόμαστε εντός του προγράμματος την 1η Μαρτίου, αυτό θα σημαίνει «Dirty Exit»… Θα απομείνουμε μόνοι, χωρίς καμία στήριξη από την Ευρώπη. Αλλά με τους έξι μήνες θα εξασφαλιστεί χρόνος ώστε να οργανωθεί μια συνετή έξοδος από το πρόγραμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα