Λαγκάρντ για Ελλάδα: Θα συζητήσουμε με όποια κυβέρνηση σχηματιστεί

12:46 16/1/2015 - Πηγή: Aixmi

«Αναμένουμε όλοι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και με το που θα συμβεί αυτό και επιτευχθεί σταθερότητα, σε όποια κυβέρνηση σχηματισθεί, θα επιδιώξουμε τις συζητήσεις που είχαμε με τις ελληνικές αρχές, ώστε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί με βιώσιμο και ευρύ τρόπο», ανέφερε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, μετά τη σημερινή

ομιλία της στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, στην Ουάσιγκτον, με θέμα την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας το 2015.

Σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, η ίδια υποστήριξε πως παρά το φθηνότερο πετρέλαιο και τη συνεχή ανάπτυξη των ΗΠΑ συνεχίζει να αντιμετωπίζει «έναν πολύ ισχυρό αντίθετο άνεμο» αναλύοντας τις προκλήσεις και τους κινδύνους για την χρονιά που ξεκίνησε.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις για να αντιμετωπιστούν «μεγάλες πολιτικές προκλήσεις», που πρέπει να βασίζονται «σε πολιτικό θάρρος και αποφασιστική δράση». Η πρώτη πρόκληση, ανέφερε, είναι «η ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στους επόμενους 12 μήνες», η δεύτερη «η επίτευξη πιο περιεκτικής, από κοινού ανάπτυξης» και η τρίτη, «η επίτευξη πιο βιώσιμης, ισόρροπης ανάπτυξης».

Πρόσθεσε ότι οι τρεις αυτοί στόχοι «διασυνδέονται βαθιά και αλληλεξαρτώνται. Όλοι είναι σημαντικοί και όλοι απαιτούν ισχυρή ηγεσία και συνεργασία». Η Λαγκάρντ υποστήριξε στη συνέχεια ότι «η ανάπτυξη παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα στην Ευρωζώνη και την Ιαπωνία» οι οποίες, όπως επεσήμανε, «παραμένουν κολλημένες σε έναν περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλού πληθωρισμού για μια παρατεταμένη περίοδο».

Διαβάστε περισσότερα: http://marketnews.gr/article/19976/lagarde_h_pagkosmia_oikonomia_antimetwpizei_enan_poly_isxyro_antitheto_anemo#sthash.U32kwKTC.dpuf

Keywords
Τυχαία Θέματα