Χάνει την πρωτιά η Λεπέν: Ο Μακρόν παίρνει προβάδισμα και στον α’ γύρο

09:22 9/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Αν και οι δημοσκοπήσεις εδώ και καιρό την έφεραν να επικρατεί άνετα στον α΄ γύρο και να χάνει… ηρωικά από όποιον αντίπαλο στον β’ γύρο, η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος της γαλλικής Ακροδεξιάς πλέον βλέπει τα ποσοστά της να συρρικνώνονται και να χάνει την πρωτιά ακόμη και στον α’ γύρο.

Ο άνθρωπος που το πέτυχε αυτό είναι ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος χαίρει απόλυτης εκτίμησης όπως αποδεικνύεται και βλέπει τα δικά του ποσοστά

να πραγματοποιούν άλμα!

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Harris Interactive για τη France Televisions, ο Μκαρόν για πρώτη φορά πέρασε τη Λεπέν ακόμη και στον α’ γύρο, κερδίζοντας 6 ποσοστιαίες μονάδες σε δύο εβδομάδες.

Ο ιδρυτής του κεντρώου «Εμπρός» συγκεντρώνει το 26% των προθέσεων ψήφου, έναντι 25% για την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου, η οποία ωστόσο παραμένει σταθερή.

Στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, ο πρώην υπουργός Οικονομίας φέρεται να επικρατεί της Λεπέν με 65% των ψήφων (+5%) έναντι 35% (-5%).

Ο Φρανσουά Φιγιόν παραμένει πλέον στην τρίτη θέση με 20% στην πρόθεση ψήφου,χάνοντας και μία μονάδα. Σημειώνεται ότι πλήττεται από το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του Πενελόπ Φιγιόν.

Ακολουθούν ο σοσιαλιστής υποψήφιος Μπενουά Αμόν (13%, -1) και ο υποψήφιος του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» (ριζοσπαστική αριστερά) Ζαν-Λικ Μελανσόν (12%, -1).

Ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν του δεξιού κόμματος «‘Εγερση της Γαλλίας» παραμένει σταθερός στο 3% των προθέσεων ψήφου, μπροστά από τη Ναταλί Αρτό (άκρα αριστερά, σταθερή στο 1%) και τον Φιλίπ Πουτού (άκρα αριστερά) που πέφτει κάτω από το 0,5% στις προθέσεις ψήφου.

Το 82% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για τις προεδρικές εκλογές, ενώ το 18% δεν ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα ή αδιαφορούν τελείως.

Keywords
Τυχαία Θέματα