Χαμός στη Βουλή: Απέσυρε ο Σταύρος Κοντονής την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

00:09 20/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Χαμός στη Βουλή.Άρον άρον απέσυρε την τροπολογία που άνοιγε τον δρόμο για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Υπήρξε σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης, καθώς ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη προειδοποίησαν ότι δεν πρόκειται στο εξής να ψηφίσουν διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, αν δεν έχει εξασφαλισμένη την συμφωνία και των δύο κυβερνητικών

εταίρων. Κατηγόρησαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες για επικοινωνιακά παιχνίδια και σπέκουλα με στόχο να διατηρήσει ο κυβερνητικός εταίρος το 3%. Από την πλευρά των ΑΝΕΛ υπήρξε ξεκάθαρη στάση ότι θα την καταψήφιζαν, αλλά και ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εξέφρασαν διαφωνία για το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, δήλωσε πως δεν επρόκειτο να την στηρίξει.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως, όσοι επέκριναν την διάταξη, «προσέφεραν κακές υπηρεσίες στη χώρα».

Επιπροσθέτως, χαρακτήρισε ως «καραγκιοζιλίκια» την αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση επέδειξε σοβαρότητα, ψηφίζοντας νομοσχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά, με τα οποία συμφωνούσε.

Η «δικαιολογία», μάλιστα, που επικαλέστηκε είναι ότι αναβλήθηκε συζήτηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την καταδίκη της Ελλάδας, οπότε «μας δίνετε το περιθώριο να ενημερωθούν καλύτερα για το τι ακριβώς λέει και επιδιώκει αυτή η διάταξη».

«Εγώ λοιπόν ανταποκρινόμενος στην έκκληση του κ. Παπαχριστόπουλου θα δώσω αυτό το χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδα – δέκα ημέρων», προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και προανήγγειλε ότι η ρύθμιση θα εισαχθεί στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα