Χαμηλώνει την ένταση με την ΕΕ ο Ερντογάν: Στόχος να βελτιώσουμε περαιτέρω τη συνεργασία

15:39 9/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Αναφερόμενος στον εορτασμό για την Ημέρα της Ευρώπης ο πρόεδρος της Τουρκίας αποφάσισε να ρίξει τους τόνους αλλά και να συνεχίσει τις νουθεσίες προς την ΕΕ τονίζοντας ότι επιθυμεί να συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό, την ισότητα και μια αμοιβαία αποδοτική προσέγγιση.

«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ σε τομείς όπως η μετανάστευση, η οικονομία, η ενέργεια, η Τελωνειακή Ένωση και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις» είπε ο Ερντογάν τονίζοντας πως η Τουρκία υπήρξε ιστορικά, γεωγραφικά

και πολιτισμικά μέρος της Ευρώπης εδώ και αιώνες και προσθέτοντας ότι: «Τα ακροδεξιά πολιτικά κόμματα της Ευρώπης επηρεάζουν την κοινωνικοπολιτική ζωή των πολιτών της» καθώς και ότι «οι ακροδεξιές ρητορικές και οι πολιτικές έβλαψαν τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ«.

Από την πλευρά του, ο υπουργός για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι η Τουρκία πιστεύει στις κοινές αξίες και τα συμφέροντα που έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η ΕΕ συμβολίζει την προστασία των πολιτισμικών αξιών, την ποικιλομορφία και την ευημερία και κυρίως το κοινό μέλλον που βασίζεται σε αυτά τα ιδανικά«, είπε ο Τούρκος υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα