Νέα «ρουκέτα» Θεοδωράκη για την ΕΡΤ και τον Νίκο Αγγελίδη για τη Λεπέν

15:17 9/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνέχεια στην κόντρα με την ΕΡΤ για την κάλυψη των γαλλικών εκλογών δίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης έλεγαν για τον Εμάνουελ Μακρόν όσα και η Μαρίν Λεπέν, η οποία συνήθως συνοδευόταν με το προσωνύμιο «άφθαρτη».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού αναφέρει πως ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ δικαιούται να υποστηρίζει τη Λεπέν «μόνο στον ελέυθερο χρόνο του» και αν

θέλει να πει κάτι ακραίο είναι υποχρεωμένος να αναφέρει την πηγή.

Με τον τρόπο αυτό απαντά στην ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης ότι ο δημοσιογράφος της Νίκος Αγγελίδης δεν μετέφερε την άποψή του ότι Λεπέν και Μακρόν είναι περίπου το ίδιο, αλλά τις απόψεις διεθνών ΜΜΕ. Γι αυτό κιαι είχε ξεκινήσει τη φράση του με τα λόγια «όπως πολλοί λένε». Ε, ο Σταύρος Θεοδωράκης θεωρεί «φερετζέ» τη φράση αυτή και υποννοεί ότι ο δημοσιογράφος τη δική του γνώμη διετύπωσε. Επιμένει δε ότι η γενική εικόνα της κρατικής τηλεόρασης ήταν περίπου «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος».

Δείτε την ανακοίνωση:

Παραβλέπουμε τα κομματικά (;) κλισέ που χρησιμοποιεί «η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης» και πάμε στην ουσία. Άλλο είδηση, άλλο σχόλιο, άλλο ρεπορτάζ, άλλο διαδόσεις και άλλο ψέμα. Ορισμένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ φαίνεται να μην μπορούν να ξεχωρίσουν αυτές τις έννοιες. Και στις γαλλικές εκλογές πήραν ξανά τον κατήφορο. Μίλησαν για την «κρυφή προσωπική ζωή» του Εμμανουέλ Μακρόν, για την «ύποπτη χρηματοδότηση» του, για τις «σχέσεις του με τις τράπεζες», για τις «νεοφιλελεύθερες ιδέες» του. Όλα αυτά δηλαδή που έλεγε και ξανάλεγε η εκπρόσωπος πασών των λαϊκιστών κυρία Λεπέν. Η οποία στα ίδια «ρεπορτάζ» συνοδευόταν συνήθως με το προσωνύμιο «άφθαρτη».

Έχει όμως το δικαίωμα ένας δημοσιογράφος της ΕΡΤ να είναι με την Λεπέν; Και βέβαια έχει. Αλλά στο παραβάν ή στον ελεύθερο χρόνο του. Όταν είναι στον «αέρα» της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να προβάλει τεκμηριωμένες απόψεις και στην περίπτωση που θέλει να αναφέρει κάτι ακραίο και αρνητικό είναι υποχρεωμένος να αναφέρει την πηγή. Και τέλος πάντων είναι αδιανόητο την ώρα που όλη η προοδευτική Ευρώπη βγάζει αναστεναγμούς ανακούφισης εσύ να επιλέγεις να πεις τα χειρότερα για τον νέο Γάλλο Πρόεδρο.

Όλα αυτά βέβαια τα γνωρίζουν κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Μπορεί να είναι λίγοι (όπως λίγοι ήταν και οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) αλλά αξίζει να τα υπερασπιστούν και τελικά να αντισταθούν στις εμμονές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα