Χ. Ντίξον: Ο Τσίπρας είναι είτε ψεύτης είτε κάτοικος της χώρας του τραλαλά

20:11 15/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι είτε ψεύτης είτε κάτοικος της «χώρας του Τραλαλά», σημειώνει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Χιούγκο Ντίξον σε νέο άρθρο του στο Politico.

Το βράδυ της Κυριακής κυκλοφόρησε στο twitter το hashtag #ThisIsACoup (σσ. Αυτό είναι ένα πραξικόπημα). Πολλοί πείστηκαν ότι η Γερμανία έκανε bullying στην Ελλάδα εξαναγκάζοντας

τον έλληνα πρωθυπουργό να υπογράψει ταπεινωτικά μέτρα που ο λαός απέρριψε στο δημοψήφισμα. Αλλά αυτό δεν ήταν ένα πραξικόπημα, αναφέρει ο Ντίξον.

Ο Αλέξης Τσίπρας -και όχι οι ευρωπαίοι ηγέτες- ήταν εκείνος που απέρριψε την επιθυμία του λαού. Εάν ο Τσίπρας ταπεινώθηκε, αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό δικό του λάθος, αναφέρει ο δημοσιογράφος και προσθέτει:

Προκήρυξε ένα δημοψήφισμα την προηγούμενη εβδομάδα. Παρακίνησε το λαό να ψηφίσει «όχι» σε ένα πρόγραμμα διάσωσης που ήταν λιγότερο σκληρό από εκείνο στο οποίο τελικώς συμφώνησε. Τους είπε ότι με αυτό θα αυξανόταν η διαπραγματευτική του δύναμη. Ο Τσίπρας είτε έλεγε ψέματα είτε ζούσε στη χώρα του «Τραλαλα», σημειώνει ο Ντίξον.

Το δημοψήφισμα άφησε την Ελλαδα με δύο επιλογές: είτε να εγκαταλείψει το ευρώ είτε να ικετεύσει για έλεος. Την ίδια νύχτα που ο Τσίπρας κέρδισε το δημοψήφισμα, έκανε μια μεταστροφή και αποφάσισε να ζητήσει ειρήνη.

«Οι δανειστές όμως δεν έτριψαν τη μύτη του Τσίπρα στο χώμα;» διερωτάται ο δημοσιογράφος και έπειτα απαντά:

Η αλήθεια είναι ότι ο Σόιμπλε το έκανε λίγο. Όμως οι προτάσεις του δεν πέρασαν και η τελική συμφωνία παρότι σκληρή, ήταν λογική.

«Οι δανειστές δεν έκλεισαν τις τράπεζες προκειμένου να γονατίσουν τον Τσίπρα;» διερωτάται εν συνεχεία.

Η απάντηση είναι όχι, σημειώνει ο Ντίξον. Ο ελληνας πρωθυπουργός θα έπρεπε να ξέρει ότι υπήρχε ο κίνδυνος να κλείσουν οι τράπεζες όταν πρότεινε το δημοψήφισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα