Βαλς: Ταπείνωση για την Ελλάδα θα ήταν ένα Grexit τη στιγμή που οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ

18:42 15/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Ταπείνωση για την Ελλάδα θα ήταν η αποβολή της από το ενιαίο νόμισμα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή σε αυτό, έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

L’humiliation aurait été, pour la Grèce, d’être chassé de la monnaie unique alors que l’immense majorité des

Grecs souhaitent la conserver.

— Manuel Valls (@manuelvalls) July 15, 2015


Με ένα σερί αναρτήσεων ο Γάλλος πρωθυπουργός εξέφρασε και πάλι τη στήριξη του στη χώρα μας.

Επιθυμώντας να στηρίξουμε την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα, δεν παίζουμε το παιχνίδι εκείνων που επιθυμούν έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, συμπλήρωσε ο κ. Βαλς.

Quand on veut soutenir la #Grèce et Alexis Tsipras, on ne fait pas le jeu de ceux qui veulent sa sortie de la zone euro. #DirectAN

— Manuel Valls (@manuelvalls) July 15, 2015

Όπως ανέφερε, η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα είχε αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 40 δισεκατομμύρια, που έχουν δώσει ως δάνειο οι Γάλλοι φορολογούμενοι στην Ελλάδα. «Χάρη στη δράση της Γαλλίας, προστατεύονται τα συμφέροντα των Γάλλων φορολογουμένων» πρόσθεσε.

L’absence d’accord aurait abouti à ce que les 40 milliards de prêt que les contribuables français ont faits aux Grecs disparaissent à jamais

— Manuel Valls (@manuelvalls) July 15, 2015

Σύμφωνα με τον κ. Βαλς, η Γαλλία δεν εγκαταλείπει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. «Το να εγκαταλείψουμε την Αθήνα είναι σαν να εγκαταλείπουμε τον εαυτό μας» σημείωσε.

Quand on est la France, on n’abandonne pas la #Grèce et le peuple grec ! Abandonner Athènes, c’est nous abandonner nous-mêmes. #DirectAN

— Manuel Valls (@manuelvalls) July 15, 2015

Συνεχίζοντας, ο Γάλλος πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη ύπαρξης μίας «πραγματικής οικονομικής διακυβέρνησης στη ζώνη του ευρώ», στην υπηρεσία της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Ο κ. Βαλς τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός προϋπολογισμού στην Ευρωζώνη, μέσα από τον οποίο θα γίνονται επενδύσεις σε υποδομές, καινοτομία και «ανθρώπινο κεφάλαιο».

Grâce à l’action de la France, ce sont les intérêts des contribuables français qui ont été protégés. #DirectAN

— Manuel Valls (@manuelvalls) July 15, 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα