Μπουρλότο από το χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

10:31 6/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Κλίμα εκρηκτικής έντασης έχει δημιουργήσει ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν από μία ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού υπό τον τίτλο «Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» και στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται «Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα».

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε

να απαντήσει με την πιο σκληρή ανακοίνωση που έχει εκδώσει ποτέ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία ανάμεσα σε άλλα αναφέρει «Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών».

Και συνεχίζει: «Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο».  Την απάντηση έδωσε τότε η Κουμουνδούρου με μία λιτή ανακοίνωση που μιλά για εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, για να επανέλθει στη συνέχεια η Συγγρού κάνοντας λόγο για υπεκφυγές και ζητώντας την καταδίκη της ανακοίνωσης της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «χαρτοπόλεμο» έκλεισε ανακοίνωση-απάντηση της Νεολαίας του Συνασπισμού σε επίσης επιθετικούς τόνους και επιμένοντας στην παρότρυνση ανατροπής της κυβέρνησης: «Μας κλέβουν το μέλλον, ήρθε η ώρα να τους κάνουμε παρελθόν».

Η πρώτη, πρωτοφανούς σφοδρότητας ανακοίνωση της ΝΔ πυροδότησε ένταση και στη Βουλή, με τον Νίκο Βούτση από τον ΣΥΡΙΖΑ να διακόπτει τη διαδικασία, να διαβάζει στο σώμα την ανακοίνωση της ΝΔ και να ζητά την άμεση απόσυρσή της. Κι ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να αποχωρούν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την ένταση όξυνε τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Νταβλούρου που καταλόγισε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «μια έννοια ιδιότυπης τρομοκρατικής αντίληψης» χαρακτηρίζοντάς τους «συνοδοιπόρους της Χρυσής Αυγής».

Παρέμβαση έκανε το ΠΑΣΟΚ το οποίο έκανε λόγο για κακόγουστο «πινγκ πονγκ» κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι με εμπρηστικές δηλώσεις προσπαθούν να συντηρούν μια ψευδαίσθηση διπολισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα