Μπερλουσκόνι: Με παρακαλάνε να ξαναγίνω πρωθυπουργός

20:41 6/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υποστηρίζοντας ότι «χιλιάδες Ιταλοί τον παρακαλάνε, κάθε μέρα, να διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία»!

Με όπλο του την αύξηση της ανεργίας (στον ένα χρόνο της απουσίας του έχουν μείνει χωρίς δουλειά άλλο ένα εκατομύριο Ιταλοί), το βούλιαγμα της οικονομίας στην ύφεση και την απογείωση του κρατικού χρέους, προετοιμάζει την επάνοδό του στην ηγεσία του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας».

Τι λένε οι ηγέτες της δικής του, συντηρητικής παράταξης; Είναι από εξαιρετικά επιφυλακτικοί έως εντελώς αρνητικοί.

Ιδιαίτερα ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάνο, θεωρεί (και δεν το κρύβει) ότι «ο κύκλος του πρώην μεγιστάνα πρωθυπουργού έχει πλέον κλείσει οριστικά».

Οι άσπονδοι φίλοι του Καβαλιέρε υποστηρίζουν, πάντως, ότι θέλει τη βουλευτική ασυλία για να προστατεύσει τον εαυτό του, εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων για τις υποθέσεις που εκκρεμούν -με πρώτη εκείνη με τα πάρτυ, στα οποία πρωταγωνιστούσε  η περίφημη Ρούμπι!

Σημειώστε ότι η κυβέρνηση Μόντι προσπαθεί να του κλείσει το δρόμο προς τη Βουλή, με διάταξη που θα απαγορεύει την εκλογή σε βουλευτικό αξίωμα, για όποιον βαρύνεται με οριστικές καταδίκες της Δικαιοσύνης.

Θα προλάβει ο Μόντι; Άγνωστο. Στη διάθεσή του έχει λίγο χρόνο και ο Μπερλουσκόνι πιέζει για άμεσες εκλογές…

Keywords
Τυχαία Θέματα