Μπακογιάννη: Εμείς θα πληρώνουμε τοις μετρητοίς και τα Σκόπια επί πιστώσει

12:06 4/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια για το θέμα της ονομασίας μίλησε σε συνέντευξή της στη Realnews η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και τονίζει ότι «η μόνη συμφωνία που μπορεί να υπάρξει τώρα θα αφορά στην ονομασία της ΠΓΔΜ και δεν

θα αντιμετωπίζει το βασικό θέμα του αλυτρωτισμού. Δηλαδή, θα αλλάξει το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με ένα τυχόν νέο όνομα και θα στείλει τα υπόλοιπα σημαντικά στις καλένδες».

Επίσης, εξηγεί ότι έτσι «εμείς θα πληρώσουμε τοις μετρητοίς και τα Σκόπια επί πιστώσει. Ταυτόχρονα θα έχουμε χάσει τον μοχλό πίεσης που είναι το κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Αυτό θα είναι μεγάλη ήττα για τη χώρα».

Σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων υποστηρίζει ότι «η λύση του ζητήματος προϋποθέτει κυρίως την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού», σημειώνει ότι «εάν καταλήξουμε σε μια σοβαρή συμφωνία, η οποία θα αντιμετωπίζει όλα τα επιμέρους ζητήματα, μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό θα ήταν αποδεκτή», όμως απέχουμε πολύ από κάτι τέτοιο.

«Και εγώ δεν θα ήθελα τον όρο Μακεδονία, όμως το ζήτημα είναι αν αυτό είναι εφικτό» δηλώνει η πρώην υπουργός και υπογραμμίζει ότι «όταν η κυβέρνηση πει πώς θα αντιμετωπίσει τις εσωτερικές της διαφωνίες και παρουσιάσει την επίσημη πρότασή της, να είστε σίγουροι ότι εμείς θα κάνουμε το εθνικά υπεύθυνο».

The post Μπακογιάννη: Εμείς θα πληρώνουμε τοις μετρητοίς και τα Σκόπια επί πιστώσει appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα