Αβραμόπουλος: Βασική προτεραιότητα η επανεγκαταστάση προς την Τουρκία

16:57 1/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Την ανάγκη τα κράτη-μέλη να αυξήσουν τις προσπάθειες τους έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, διεμήνυσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την επανεγκαταστάση προς την Τουρκία.

Μιλώντας την Πέμπτη, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας σημείωσε ότι αν και οι συμφωνίες που έχουν γίνει έχουν οδηγήσει σε βελτίωση της

κατάστασης, υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος. Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο η ΕΕ έχει θέσει σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο το σύστημα «επανεγκατάστασης», προκειμένου να επαναγκαταστήσουμε από τρίτες χώρες, που σήμερα φιλοξενούν ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων, στα κράτη-μέλη της ΕΕ πάνω από 22.000 πρόσφυγες.

Από το Σεπτέμβριο του 2015 περισσότεροι από 4.500 έχουν επανεγκατασταθεί και -όπως είπε- έχει ζητήσει από την Ύπατη Αρμοστεία στη Γενεύη να βελτιωθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο 54.000 πρόσφυγες από τη Συρία πρόκειται να επανεγκατασταθούν από τα κράτη-μέλη της ΕΕ στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας το επόμενο διάστημα.

«Τα κράτη-μέλη πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Πρέπει να μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα και την Ιταλία κατά μέσο όρο 6.000 πρόσφυγες τον μήνα, προκειμένου να επιτύχουμε το συμφωνημένο στόχο», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ για τα hot spot υπογράμμισε πως όλα πρέπει να γίνουν πλήρως λειτουργικά το δυνατόν συντομότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα