Αβραμόπουλος σε Κουρτς: Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι a la carte

17:25 25/12/2017 - Πηγή: Aixmi

«Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι a la carte, δεν μπορεί να είναι εθελοντική και δεν είναι διαπραγματεύσιμη», δήλωσε ο Έλληνας επίτροπος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος στη γερμανική εφημερίδα Die Welt απαντώντας στην ουσία στον Αυστριακό Καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων στην Ευρώπη θα διαιρέσει περαιτέρω την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο

υπεύθυνος για τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν είστε μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θα πρέπει να ασχοληθούν όλα τα κράτη-μέλη με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορεί μια χώρα ή λίγες χώρες να αφεθούν μόνες τους να αντιμετωπίσουν μια μελλοντική κρίση. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο: Μια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου (για την πανευρωπαϊκή κατανομή των προσφύγων, και το σύνολο της νομοθεσίας για το άσυλο) πρέπει να επιτευχθεί τον Ιούνιο το 2018» .

The post Αβραμόπουλος σε Κουρτς: Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι a la carte appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα