Αβραμόπουλος κατά Τουσκ: Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή η πρόταση του

22:19 12/12/2017 - Πηγή: Aixmi

«H θέση μου είναι σαφέστατη. Το έγγραφο Τουσκ είναι απαράδεκτο. Είναι αντιευρωπαϊκό και αγνοεί όλη την εργασία που κάναμε τα τελευταία τρία χρόνια, μαζί», ανέφερε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση του Ντόναλντ Τουσκ για κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων υποδοχής προσφύγων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο.

Συνεχίζοντας, ο Ευρωπαίος

Επίτροπος σημείωσε ότι ο ρόλος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι να υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ενότητα και τις αρχές. «Αυτό το κείμενο υπονομεύει έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ε.Ε., την αλληλεγγύη. Χωρίς αλληλεγγύη, η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτός ο όρος αναφέρεται στα ιδρυτικά κείμενα των Συνθηκών» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η ευθύνη για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να αναλαμβάνεται από μεμονωμένα κράτη-μέλη, αλλά αποτελεί ευρωπαϊκό θέμα.

The post Αβραμόπουλος κατά Τουσκ: Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή η πρόταση του appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα