Αthens Pride: Για πρώτη φορά στην πλατεία Συντάγματος-Παρόντες Τσακαλώτος, Φίλης, Ζωή

22:40 10/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Για μια ακόμα χρονιά, τη δωδέκατη συνεχόμενη, η πολύχρωμη γιορτή του Athens Pride, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, για πρώτη φορά, όμως, στην «καρδιά της πόλης», στην πλατεία Συντάγματος.

Από τις 12.00 το μεσημέρι, οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μεταξύ αυτών, των ΛΟΑΤΚΙ ΑΜΕΑ, η Atlas, που υποστηρίζει

ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες, οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», η ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ άνω των 50 χρονών, «Περήφανοι Πρεσβύτεροι» (Proud Seniors) και πολλές άλλες, βρίσκονται στα περίπτερά τους, με έντυπο υλικό και δώρα, συνομιλώντας με τους επισκέπτες και τους περαστικούς για το δικαίωμα των ανθρώπων στον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ελευθερία της έκφρασης, τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό, κλπ.

#themapaideias #athenspride #pride

A post shared by dispil (@cam_on_) on Jun 10, 2017 at 9:18am PDT

Το «παρών» έδωσαν πολιτικές ομάδες και κόμματα, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η Φιλελεύθερη Συμμαχία και το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, Ελλάδας. Παρούσα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο Νίκος Φίλης. Ανάμεσα στα περίπτερα ξεχωρίζει αυτό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο έδωσε το παρών ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.

#themapaideias #athenspride #pride

A post shared by dispil (@cam_on_) on Jun 10, 2017 at 11:16am PDT

Επίσης, το «Pride» στηρίζουν με την παρουσία τους φοιτητικοί σύλλογοι, όπως από τη Νομική Αθηνών, αλλά και οι αστυνομικοί. Πάντως, μεμονωμένα άτομα πλησίασαν τους συνδικαλιστές εκπροσώπους της Δράσης αστυνομικών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά διαμαρτυρήθηκαν για τις πρακτικές αστυνομικών κατά καιρούς ενάντια στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και δεν επιθυμούσαν την παρουσία εκπροσώπων τους εκεί. Οι αστυνομικοί βρήκαν «καταφύγιο» στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Την στιγμή της έντασης, από το σημείο περνούσε και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και η βουλευτής Ανέτα Καββαδία, ο διευθυντής της ΚΟ του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης και ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αποτέλεσμα να μπει και αυτό στο στόχαστρο των αποδοκιμασιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα