Ασταμάτητη η Βόρεια Κορέα – Εκτόξευσε νέο πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία (ΒΙΝΤΕΟ)

08:31 15/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Τίποτα δεν φαίνεται να σταματά τη Βόρεια Κορέα από το μεγαλόπνοο σχέδιό της, ούτε οι πιέσεις, ούτε οι απειλές, ούτε οι κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σήμερα το πρωί, η χώρα εκτόξευσε νέο πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία, όπως μετέδωσε αρχικά το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνα κι ανακοίνωσε στη συνέχεια η ιαπωνική κυβέρνηση.

lang="en" dir="ltr">North Korea has just launched a missile, the alert says residents in northern part of Japan should stay inside. pic.twitter.com/AIbv8k6BRx

— azusa tanaka (@azusata) September 14, 2017

Ο πύραυλος πέταξε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο ενώ το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης J-Alert ενεργοποιήθηκε σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους.

Βάσει του βεληνεκούς του, ο πύραυλος φέρεται πως ήταν διηπειρωτικός βαλλιστικός, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ της Ιαπωνίας.

Ο στρατός των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι κατέγραψε την εκτόξευση και παρακολούθησε την τροχιά του πυραύλου. Οι αμερικανικές Αρχές ανέφεραν την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς κι εκτίμησαν ότι δεν υπήρξε απειλή για το Γκουάμ ή κάποιο άλλο τμήμα του αμερικανικού εδάφους.

Στο μεταξύ, στο νησί Χοκάιντο σήμανε συναγερμός και ήχησαν οι σειρήνες ενώ οι πολίτες ενημερώθηκαν με sms για τον επικείμενο κίνδυνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > Aixmi