Μπερδεμένη και με λαθρεμπόριο η εταιρία…

…του πλοίου «Αγία Ζώνη», που προκάλεσε την οικολογική καταστροφή, λέει ο Κουρουμπλής.
Θεωρεί δε ύποπτο, το γεγονός οτι βυθίστηκε τόσο γρήγορα, χωρίς στο σκάφος να υπάρχει ρήγμα…

Πηγή nonews-news.blogspot.gr

«Εχω πληροφορίες», είπε στον ΣΚΑΙ απόψε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής,

πως, «και στο παρελθόν, η πλοιοκτήτρια εταιρία είχε προβλήματα. Της είχαν κατασχεθεί δύο πλοία για λαθρεμπόριο».
Ο υπουργός, πρόσθεσε, πως, θα ελεγχθούν όλα κι όλοι. Γίνεται έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.
Επίσης, εξέφρασε την απορία του γιατί το πλοίο, χωρίς να έχει ρήγμα , βυθίστηκε τόσο γρήγορα.
Στη συνέντευξη που έδωσε στη Σία Κοσιώνη, είπε μεταξυ άλλων και τα εξής:

«Δεν είναι απλό γεγονός, Βυθίστηκε ένα πλοίο στα καλά του καθουμένου. Το ζήτημα που έχει τεθεί είναι αν υπήρξε η απαραίτητη κινητοποίηση. Το πλοίο βυθίστηκε στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Στις 3:30 ήταν εκεί πλοίο του λιμενικού. Στις 4 ήταν το πλοίο που διέσωσε τους ναυτικούς. Στις 6:14 έγινε η ανάθεση στην εταιρεία για τη στεγανοποίηση του πλοίου. Τη νύχτα δεν γίνεται ο καθαρισμός. Δεν είναι εύκολη υπόθεση αυτή. Το πλοίο βυθίστηκε. Για να γίνει η επιχείρηση, πρέπει να ξέρεις πού είναι το πλοίο. Στις 9:40 μπήκαν οι φράκτες. Στις 10 άρχισε η στεγανοποίηση. Ο Μητσοτάκης που ζητάει την παραίτησή μου, πιάστηκε αδιάβαστος. Αν λέω ψέματα, τότε θα παραιτηθώ».

«Όταν θα ρθει η ώρα και θα τελειώσει η επιχείρηση, όλα θα απαντηθούν. Το μαζούτ που χύθηκε δεν είναι απλή ιστορία. Το Sea Diamond το ξέρετε ότι δεν έχει στεγανοποιηθεί ακόμα; Στόχος μας ήταν να το στεγανοποιήσουμε και σήμερα άρχισε η άντληση του πετρελαίου. Αν είχαμε 40 αντιρρυπακτικά σκάφη, μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν άλλο. Η χώρα επιστράτευσε όλα τα πλοία του ιδιωτικού τομέα και τα 7 σκάφη του λιμενικού σώματος, με τρεις στόχους. Ό,τι υπάρχει στη θάλασσα και ό,τι έχει καλύψει τις παραλίες, θα καθαριστεί».

«Ήμουν στην Αγγλία μέχρι χθες. Η Ελλάδα είναι απο τις λίγες χώρες που δεν χρησιμοποιεί χημικά. Προσπαθεί κυρίως με μηχανικά μέσα», δήλωσε και πρόσθεσε πως «το πλοίο έχει πιστοποιηθεί. Εκείνη τη στιγμή είχε πάνω δύο ανθρώπους και έπρεπε να είχε παραπάνω. Δεν είχε ρήγμα. Το ότι βυθίστηκε τόσο γρήγορα, είναι ένα ερωτηματικό. Μας βάζει σε υποψίες. Την άλλη Τρίτη έχω καλέσει τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των κομμάτων να πάμε σε αυτά τα σημεία και να δούμε τι έχει καθαριστεί. Με την εταιρεία αυτή έχω πληροφορίες ότι υπήρχαν και παλιότερα προβλήματα. Ότι είχαν κατασχεθεί δύο πλοία».

Σε ερώτηση για τα περί παραίτησης, είπε πως «ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να ζητήσει ανά πάσα στιγμή την παραίτηση κάθε υπουργού» και πρόσθεσε: «Αν δείτε τώρα στη Σαλαμίνα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε έναν μήνα θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε. Έχουμε ήδη ζητήσει να γίνουν μετρήσεις».

The post Μπερδεμένη και με λαθρεμπόριο η εταιρία… appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα