Άρειος Πάγος: Άκυρος ο γάμος ομοφύλων στην Τήλο το 2009

12:18 1/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγει ζευγάρι ομοφύλων καθώς ο Άρειος Πάγος ακύρωσε τον γάμο τους που τελέστηκε το 2009 στην Τήλο.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου βασίστηκε στο σκεπτικό ότι μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να καθιερωθεί γάμος ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας, ειδάλλως είναι ανυπόστατος και άκυρος.

Το Ανώτατο δικαστήριο αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή «δεν αποτελεί επέμβαση στην ιδιωτική ζωή των εν λόγω προσώπων (σσ. του ομόφυλου ζεύγους), αλλά συνιστά προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικαστική ενέργεια, που αποτελεί μέτρο αναγκαίο για την προστασία της ηθικής, ενόψει του ενδιαφέροντος της Πολιτείας για την ομαλή διαμόρφωση και λειτουργία των οικογενειακών σχέσεων.

Επιπλέον, ερμηνεύοντας τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επισημαίνει ότι η Σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου δεν καθιερώνει δικαίωμα «γάμου» ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό σχετίζεται με την εσωτερική έννομη τάξη και το εθνικό δίκαιο, και τις προϋποθέσεις που τίθενται ώστε ένας τέτοιος γάμος να είναι έγκυρος.

The post Άρειος Πάγος: Άκυρος ο γάμος ομοφύλων στην Τήλο το 2009 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα