ΙΟΒΕ: Αμετάβλητος ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Νοέμβριο

11:31 1/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Σταθερός έμεινε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Νοέμβριο, τόσο από πλευράς επιχειρηματικών προσδοκιών, όσο και καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ.

Τον Νοέμβριο, ο δείκτης διαμορφώθηκε συγκεκριμένα στις 98,4 μονάδες από 98,3 μονάδες τον Οκτώβριο.

Στους επιμέρους τομείς της οικονομίας, η μικρή επιδείνωση των δεικτών σε κατασκευές, βιομηχανία και υπηρεσίες αντισταθμίζεται από την άνοδο στο λιανικό εμπόριο, ενώ και η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει

στα ίδια επίπεδα.

Αναλυτικά:

Στη βιομηχανία, οι θετικές προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς μήνες δεν μεταβάλλονται.

Στις κατασκευές, επιδεινώνονται οι προβλέψεις για το πρόγραμμα εργασιών των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα αυτών που ασχολούνται με τα δημόσια έργα, όπως και οι προβλέψεις για την απασχόληση

Στο λιανικό εμπόριο, οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις βελτιώνονται, όπως και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή τους.

Στις υπηρεσίες, οι θετικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων εξασθενούν, όπως και οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση.

Στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, καταγράφεται βελτίωση του ισοζυγίου για τις προβλέψεις της ανεργίας και οριακή ανάκαμψη στις προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

The post ΙΟΒΕ: Αμετάβλητος ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Νοέμβριο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα