Άρχισε η δίκη του Πιστόριους – Δηλώνει αθώος

17:48 4/3/2014 - Πηγή: Aixmi

«Αθώος» δήλωσε κατά την έναρξη της δίκης στην Πρετόρια, ο Νοτιαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ. Ο κατηγορούμενος μπήκε στην αίθουσα δικαστηρίου δείχνοντας νευρικός.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο εισαγγελέας κατηγόρησε τον Πιστόριους

ότι «σκότωσε σκόπιμα» τη σύντροφό του. «Εσείς τι έχετε να πείτε;» τον ρώτησε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα. «Είμαι αθώος κυρία», απάντησε χαμηλόφωνα ο 27χρονος αθλητής. Μάλιστα δήλωσε αθώος και για τις άλλες κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του, κυρίως για την κατοχή και τη χρήση απαγορευμένων όπλων.

Ο Πιστόριους σκότωσε την 29χρονη φίλη του τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τη σκότωσε κατά λάθος καθώς την πέρασε για κλέφτη που είχε μπει στο σπίτι, ωστόσο μία γειτόνισσα του Πιστόριους που κατέθεσε ως μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε τις «φοβερές κραυγές» της γυναίκας το βράδυ του φονικού. Ο Πιστόριους κινδυνεύει τώρα να καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη.

Στην αίθουσα βρίσκονταν η οικογένεια του Πιστόριους καθώς και η οικογένεια του θύματος.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι του διεθνούς Τύπου βρίσκονται στην Πρετόρια για να καλύψουν τις ακροαματικές διαδικασίες, ενώ κάποιες από αυτές θα μεταδίδονται απευθείας από την τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα