Απρόβλεπτες κινήσεις Τσίπρα για το ΕΣΡ -Καθολικό όχι από την αντιπολίτευση

19:58 29/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Με δυο αναπάντεχες κινήσεις επιχειρεί η κυβέρνηση να άρει το αδιέξοδο στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ή τουλάχιστον να εκθέσει τη ΝΔ στα μάτια της κοινής γνώμης ως θεραπαινίδα των καναλαρχών της διαπλοκής.

Πρώτον, επέλεξε τον επί 33 χρόνια «γαλάζιο» βουλευτή Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ και δεύτερον, ετοιμάζεται να φέρει τη Δευτέρα στη Βουλή διάταξη που καταργεί το άρθρο 2 του νόμου Παππά, με το οποίο είχαν μεταφερθεί στον υπουργό Επικρατείας αρμοδιότητες του

ΕΣΡ -όπως εκείνη που όριζε τον αριθμό των αδειών.

Το σύνολο της αντιπολίτευσης απέρριψε ταχύτατα κάθε σκέψη για ανάληψη της προεδρίας της Ανώτατης Αρχής από τον πρώην υπουργό, με επιχειρήματα καθόλου κολακευτικά για το πρόσωπό του. Φρόντισε, πάντως, να επισημάνει πως το κεντρικό πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΕΣΡ, αλλά οι αρμοδιότητές του. Και επέμεινε ότι θα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Παππά.

Το ερώτημα είναι ποια στάση θα τηρήσει η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης απέναντι στη διάταξη που θα καταργεί την εξουσία του υπουργού Επικρατείας στο θέμα των αδειών. Η ΝΔ τονίζει ότι ο κ. Παππάς δεν έχει αρμοδιότητα να παράσχει ούτε προσωρινές άδειες. Πολύ περισσότερο να ορίσει και ετήσιο τίμημα ως οιονεί ενοίκιο -ο ίδιος το έχει ήδη προσδιορίσει περί τα 6 ή 7 εκατ για κάθε σταθμό. Συνεπώς, πώς θα πει «ναι» σε μια ρύθμιση, που θεωρεί πως θα καταπέσει ως αντισυνταγματική στο Συμβούλιο Εππικρατείας;

Τη θέση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως «απόδειξη» των διαπλεκόμενων σχέσεών του με τους παλιούς καναλάρχες. Και τονίζει ότι όποιος θέλει να εκπέμπει θα πληρώνει (ο Τζάμπας πέθανε, λένε από το Μαξίμου). Προσωρινό ενοίκιο έως ότου συγκροτηθεί ΕΣΡ και αποφασίσει πόσες άδειες θα δοθούν, με ποιο τίμημα κάθε μία και με ποια διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα