Αποτελεσματικότητα 95% για το εμβόλιο ανακοίνωσε και η Pfizer

14:38 18/11/2020 - Πηγή: Aixmi

Αποτελεσματικότητα 95% του εμβολίου Covid-19 δείχνουν τα τελικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της Pfizer, με την εταιρεία να προχωρά στο επόμενο βήμα, ζητώντας από τις αμερικανικές αρχές την έγκρισή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να ξεκινήσει η χορήγησή του.

Σύμφωνα με τη Pfizer, το εμβόλιο που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech

SE επιδεικνύει αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και εθνικότητες, ενώ δεν έχουν εντοπισθεί σημαντικές παρενέργειες, σε μια ελπιδοφόρορο ένδειξη για την ευρεία χορήγησή του ανά τον κόσμο.

Ειδικότερα, το ποσοστό αποτελεσματικότητας σε ενηλίκους άνω των 65 ετών -που συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο ευπαθών ομάδων- υπερβαίνει το 94%.

Η Pfizer μέτρησε 170 περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό μεταξύ των εθελοντών που έλαβαν μέρος στις δοκιμές κι όπως είπε τα 162 εξ’ αυτών αφορούσαν σε άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακo, ενώ τα οκτώ σε εθελοντές που είχαν εμβολιαστεί, πράγμα που σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 95%, υψηλότερο δηλαδή ποσοστό από το 90% που είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα.

«Παρατηρήθηκαν δέκα σοβαρά κρούσματα της Covid-19 στη διάρκεια των δοκιμών, τα εννέα εκ των οποίων αφορούσαν σε εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο και το ένα εκείνους που εμβολιάστηκαν με το BNT162b2», όπως λέγεται το εμβόλιο.

Μια ανεξάρτητη ομάδα, η Data Monitoring Committee, που παρακολουθεί τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες του εμβολίου αναφέρει ότι δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ανησυχίες ασφάλειας αναφορικά με το BNT162b2, ότι η μόνη ανεπιθύμητη παρενέργεια που παρατηρήθηκε σε ποσοστό συχνότητας ανώτερο ή ίσο του 2% μετά την πρώτη ή τη δεύτερη δόση ήταν αίσθημα κόπωσης, κι ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εθελοντές εμφάνισαν λιγότερα και ηπιότερα ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

The post Αποτελεσματικότητα 95% για το εμβόλιο ανακοίνωσε και η Pfizer appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα