Γιατί βγάζεις σπυράκια από τη μάσκα; Όλα τα βήματα για να αποφύγεις την εμφάνισή τους ακόμα κι αν φοράς μάσκα όλη μέρα

14:04 18/11/2020 - Πηγή: iPop

Βγάζεις κι εσύ σπυράκια από τη μάσκα; Το maskne σε συντροφεύει αυτή την περίοδο; Σου έχουμε όλα τα tips για να αντιμετωπίσεις τα σπυράκια που σου προκαλεί η χρήση μάσκας.

Ο όρος maskne βγαίνει από την ένωση των λέξεων mask + acne, δηλαδή μάσκα και ακμή και σχετίζεται με την ακμή και τα εξανθήματα που εμφανίζονται στις περιοχές του προσώπου που φοράμε τη μάσκα, όπως το πηγούνι και η περιοχή γύρω από το στόμα.

Κι είναι ενοχλητικό να έχεις σπυράκια στο πρόσωπο και πόσο μάλλον διότι προσπαθείς με τη μάσκα να προστατευτείς.

Ειδικά αν είσαι επιρρεπείς στο να βγάζεις σπυράκια, ακόμα και λόγω του άγχους, τότε το να φοράς μάσκα είναι σκέτη ταλαιπωρία για το πρόσωπό σου.

Όμως, γιατί βγάζεις σπυράκια από τη μάσκα;

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Η μάσκα δεν αφήνει το δέρμα σου να αναπνεύσει και συγκρατεί υγρασία και σμήγμα, που φράζουν τους πόρους και δημιουργούν εξανθήματα. Αν η μάσκα σου είναι και πολύ σφικτή και δημιουργείται τριβή, τότε ένας λόγος παραπάνω.

Επιπλέον, το γεγονός ότι ίσως δεν πλένεις και όσο συχνά θα έπρεπε τη μάσκα σου και την ξαναχρησιμοποιείς ή φοράς τη μάσκα μιας χρήσης για πάρα πολλές ώρες, ενώ αυτή δεν είναι σχεδιασμένη για κάτι τέτοιο, σου δημιουργεί σπυράκια, γιατί η μάσκα σου γίνεται εν τέλει εστία μικροβίων.

Πώς να αντιμετωπίσεις και να αποφύγεις τα σπυράκια στο πρόσωπο από τη χρήση μάσκας;

Πλύνε καλά το πρόσωπό σου

Πριν βάλεις τη μάσκα και αφού τη βγάλεις, επιστρέφοντας στο σπίτι, πλύνε πολύ καλά το πρόσωπό σου. Δεν χρειάζεται να πάει βράδυ για να πλύνεις το πρόσωπό σου. Επίσης, χρησιμοποίησε νερό και σαπούνι ή κάποιο καθαριστικό που να μην ξηραίνει το δέρμα σου και να μπορείς να το χρησιμοποιείς αρκετές φορές μες τη μέρα.

Pexels

Κάνε απολέπιση

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από τους πόρους, κάνοντάς τους να φαίνονται μικρότεροι. Βέβαια, μην το παρακάνεις με την απολέπιση, γιατί θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν έχεις σκοπό να κάνεις συχνά απολέπιση, τότε προμηθεύσου καλύτερα ένα ήπιο απολεπιστικό με αντιβακτηριδιακούς παράγοντες και ένζυμα που αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα.

Δες πώς να κάνεις σωστά την απολέπιση προσώπου χωρίς να ερεθίσεις το δέρμα σου!

Πες ναι στην ενυδατική και όχι στο συχνό μακιγιάζ

Το έχουμε πει τόσες φορές πως μια ενυδατική προσώπου είναι απαραίτητη, αφού θα κρατήσει τα βακτήρια μακριά από το δέρμα σου. Πρέπει φυσικά να επιλέξεις την κατάλληλη ενυδατική με βάση τις ανάγκες του προσώπου σου και τον τύπο του δέρματός σου. Αυτό το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά το πρωί και το βράδυ με τον πιο απλό τρόπο, τα δάχτυλά σου.

Freepik

Μακιγιάζ φορώντας μάσκα: Τα makeup προϊόντα που χρειάζεσαι για να είσαι εντυπωσιακή

Μάθε να χρησιμοποιείς σωστά τη μάσκα

Αν φοράς υφασμάτινη, τότε μην ξεχνάς μετά από κάθε χρήση να την πλένεις. Δεν μπορείς να τη φοράς για πάνω από μία μέρα συνεχόμενα χωρίς πλύση. Αν προτιμάς τις μάσκες μιας χρήσης, τότε φρόντισε να μην φοράς την ίδια για πολλές ώρες, αφού οι μάσκες αυτές δεν έχουν κατασκευαστεί γι’ αυτόν τον λόγο.

Επικοινώνησε με τον δερματολόγο σου, αν η ακμή συνεχίζεται

Αν έχεις θέμα με την ακμή εδώ και χρόνια ή δεις πως παρά τις προσπάθειές σου τα σπυράκια δεν υποχωρούν, τότε επικοινώνησε με τον δερματολόγο σου, ώστε να σου πει την κατάλληλη κρέμα που πρέπει να αγοράσεις για τα σπυράκια σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί βγάζεις σπυράκια από τη μάσκα; Όλα τα βήματα για να αποφύγεις την εμφάνισή τους ακόμα κι αν φοράς μάσκα όλη μέρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλα,ola