Αποστολάκης: Πάντα υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου -Δεν το θεωρώ, όμως, τόσο πιθανό

21:42 17/6/2019 - Πηγή: Aixmi

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης εκτιμά ότι πάντα υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, τονίζει όμως ότι δεν το θεωρεί τόσο πιθανό, επειδή έχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά και δεν θέλουν να προσθέσουν ένα ακόμη.

Ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα και απάντησε στις ερωτήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Οι πιθανότητες να προκύψει ένα θερμό επεισόδιο υπάρχει πάντα. Η άποψή μου είναι πως δεν είναι τόσο πιθανό γιατί αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Τούρκοι είναι πάρα πολλά και δεν θέλουν να προσθέσουν κάτι άλλο», είπε,

και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε φτιάξει αρκετά ισχυρές συμμαχίες που έχουν αποδώσει. Η όλη προσπάθεια είναι να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εδώ που είναι τώρα».

Ο κ. Αποστολάκης απάντησε και στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να επιχειρήσει η Τουρκία γεωτρήσεις και στην ελληνική ΑΟΖ (π.χ. στο Καστελόριζο). «Θα προσπαθήσουμε να μην προκύψει κάτι τέτοιο. Αν φτάσει όμως σ’ αυτό το σημείο θα κάνουμε ό,τι ενέργειες χρειάζονται για να μην γίνει. Είναι παραβίαση κυριαρχικού δικαιώματος και δεν πρέπει να το ανεχτούμε. Υπάρχουν σχέδια, έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις για το πώς θα αντιδράσουμε, υπάρχει ετοιμότητα. Η ευχή είναι να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Και η δική μου θέση αυτή ήταν στις ΗΠΑ, να γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην φτάσουμε εκεί. Γιατί τότε τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα».

Στο ερώτημα αν είμαστε έτοιμοι είπε: «Είμαστε έτοιμοι γιατί δεν μπορούμε να μην είμαστε έτοιμοι με τόσες παραβιάσεις που υπάρχουν καθημερινά».

Απαντώντας στο γιατί ο πρωθυπουργός συνεκάλεσε το ΚΥΣΕΑ την Κυριακή, τόνισε ότι είναι θεσμικό όργανο και καλώς συνεκλήθη. «Είχε αρχίσει να διαχέεται στον Τύπο με fake news ότι υπάρχει μια ένταση, προετοιμασία για πόλεμο. Συν οι εξελίξεις αλλά και το Συμβούλιο ΥΠΕΞ όπου βρίσκεται ο κ. Κατρούγκαλος αλλά και το ότι έπρεπε να δοθεί ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Εγώ δεν έχω καμία ανησυχία», είπε.

The post Αποστολάκης: Πάντα υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου -Δεν το θεωρώ, όμως, τόσο πιθανό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα