Αποστολάκης: Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και επαρκείς

20:45 7/4/2019 - Πηγή: Aixmi

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και την ετοιμότητα και την επάρκεια να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα όταν και εφόσον απαιτηθεί, διεκήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

«Η απρόσκοπτη υλοποίηση και τα άριστα αποτελέσματα του συνολικού φάσματος των επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μας βεβαιώνει ότι είμαστε σε θέση μόνοι μας να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια», πρόσθεσε.

«Το περιοριστικό δημοσιονομικό περιβάλλον των τελευταίων ετών είναι δεδομένο. Παρά ταύτα καταβλήθηκε

και καταβάλλεται συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια, με τη χρήση όλων των διατιθέμενων μέσων για να μην απομειωθεί το αξιόμαχό τους. Και δεν έχει απομειωθεί».

Όσον αφορά στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε ότι «έχει αρχίσει η παραλαβή ελικοπτέρων ΗΠΑ (Chinook-Kiowa), δρομολογείται η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, υλοποιείται ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B, ενώ γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό των Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, την ενίσχυση του Στόλου με Φρεγάτες, την αναβάθμιση των αεροσκαφών Mirage και τον εκσυγχρονισμό της αεράμυνας».

The post Αποστολάκης: Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και επαρκείς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα