Απόλυτο αδιέξοδο: Όλοι εναντίον της Ελλάδας -«Όχι» Βαρουφάκη

20:36 16/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Γερμανία πέρασε πλήρως την άποψή της στα άλλα μέλη της Ευρωζώνης ότι η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει παράταση του υφιστάμενου μνημονίου κατά έξι μήνες -θέση την οποία απέρριψε η ελληνική πλευρά.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζητούν, ουσιαστικά, να αποδεχθεί η Αθήνα ότι το μνημόνιο

έχει φέρει αποτελέσματα, ενώ η νέα ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι το μνημόνιο έχει αποτύχει και δεν πρόκειται να συναινέσει στη συνέχειά του.

Το κλίμα στο Eurogroup ήταν εξαιρετικά βαρύ και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν χαιρέτισε κανέναν. κατά την είσοδό του στην αίθουσα, ούτε και τον χαιρέτισε κανείς.
«Χάνουν το χρόνο τους όσοι συζητούν υλοποίηση του μνημονίου. Αυτό τέλειωσε στη Σύνοδο Κορυφής. Εμμένουν σε μη αποδεκτές προτάσεις», διεμήνυσε η ελληνική κυβέρνηση, αλλά ήταν σαν να μιλούσε σε τοίχο.

Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών επέμειναν ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Γι αυτό και το κείμενο που κατέθεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν περιλαμβάνει καθόλου την ελληνική λογική.

«Δεν έχουμε άλλο χρόνο, πρέπει να ζητήσει η Ελλάδα παράταση μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup. «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, οι κανόνες πρέπει να γίνουν σεβαστοί», πρόσθεσε ο Γάλλος επίτροπος Μοσκοβισί. «Να κερδίσει χρόνο η Ελλάδα, ώστε να υπάρξει διαβούλευση για να υπάρξει νέο πρόγραμμα. Και στο μεσοδιάστημα να δεσμευτεί η Αθήνα ότι δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα