Απόλυτη ισοπαλία για «ναι» ή «όχι» στο Brexit

13:56 1/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για την εφημερίδα The Times, που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Μαΐου, φέρνει απολύτως ισόπαλα στο 41% τα δύο στρατόπεδα, στο 13% του αναποφάσιστους και στο 4% εκείνους που δεν θα ψηφίσουν.

Στο μεταξύ, οι ηγέτες του στρατοπέδου του Brexit έδωσαν στη δημοσιότητα σχέδιο περιορισμού της μετανάστευσης των Ευρωπαίων πολιτών προς τη Βρετανία, προς εφαρμογήν εάν νικήσουν στο δημοψήφισμα

της 23ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, πηγή έμπνευσης του οποίου είναι η εξαιρετικά περιοριστική νομοθεσία της Αυστραλίας, κάθε αίτηση εγκατάστασης και εργασίας στη χώρα θα εξετάζεται με βάση τις δεξιότητες και τα προσόντα του προσώπου, «χωρίς διακρίσεις με βάση την καταγωγή».

«Για να λάβουν άδεια εργασίας, οι οικονομικοί μετανάστες θα πρέπει να έχουν τα προσόντα για τη θέση όπου είναι υποψήφιοι», αναφέρουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης διευκρινίζοντας ότι για ορισμένες θέσεις εργασίας θα απαιτείται «καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας».

Οι υποστηρικτές του Brexit επιμένουν ότι η ροή Ευρωπαίων πολιτών επιβαρύνει πολύ σοβαρά τα συστήματα υγείας και εκπαίδευσης, αλλά και τις τιμές της στέγης.

Keywords
Τυχαία Θέματα