H Μπούντεσταγκ αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

12:36 1/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους της Τουρκίας ξεσηκώνει η οριστική έγκριση από τη γερμανική Βουλή του νέου επεξεργασμένου ψηφίσματος με το οποίο αναγνωρίζεται ρητά η σφαγή των Αρμενίων το 1915-16 από τους Οθωμανούς.

Αύριο θα συνεδριάσει η Μπούντεσταγκ οπότε και θα αναγνωρίσουν οι Γερμανοί βουλευτές τον όρο Γενοκτονία για τους Αρμενίους.

Όπως σημειώνει το Der Spiegel

«πολλοί βουλευτές στο Βερολίνο θα σκέφτονται σίγουρα ότι κακώς δεν το ψηφίσαμε πέρυσι» διότι φοβούνται «μήπως βρεθεί σε κίνδυνο η ούτως ή άλλως εύθραυστη συμφωνία για τους πρόσφυγες».

Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε χθες το βράδυ στην καγκελάριο της Γερμανίας και εξέφρασε την ανησυχία του για τη διατύπωση του ψηφίσματος.

Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται αυτήν τη στιγμή «σε υψηλότατο επίπεδο», φέρεται να της είπε. Μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης όμως «η Τουρκία θα σκεφθεί για τις πιθανές αντιδράσεις της. Εάν η Γερμανία πέσει σε αυτήν την παγίδα, αυτό θα έβλαπτε τις μελλοντικές μας σχέσεις, τις διπλωματικές, τις οικονομικές, τις πολιτικές, τις εμπορικές, τις στρατιωτικές», προειδοποίησε ο Ερντογάν. «Ένα τέτοιο ψήφισμα θα επιβάρυνε τις σχέσεις των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ. Όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα