Απολογία Παπακωνσταντίνου: «Είμαι αθώος, φταίει ο Βενιζέλος, έχασα όλα τα στοιχεία»

01:16 7/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Με ολομέτωπη επίθεση κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου, τον οποίο κατηγόρησε για σκοπιμότητες και αμοραλισμό, συνόδευσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίου την απολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ, αποφεύγοντας όμως να εξηγήσει πώς γίνεται να έχει χάσει τόσο το πρωτότυπο cd με τη λίστα Λαγκάρντ όσο και το γαλλικό έγγραφο που τη συνόδευε.

Υποστήριξε πάλι πως δεν έχει κάνει τίποτα μεμπτό, επανέλαβε πως είχε δώσει εντολή

στο ΣΔΟΕ να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους και ισχυρίστηκε πως κάποιοι ψάχνουν στο πρόσωπό του ένα βολικό πολιτικό θύμα για να το προσφέρουν στο λαό.

«Δεν έχω προστάτες στη νομενκλατούρα και τα ΜΜΕ, είμαι μόνος και συγκρούστηκα με μεγάλα συμφέροντα», είπε, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το γιατί σε όλα τα γκάλοπ οι πολίτες απαντούν πως έχει μεγάλες ευθύνες.

Η επιθετικότητά του εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κορυφώθηκε όταν αναφέρθηκε στη φράση του «ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπακωνσταντίνου έβλαψαν το κόμμα». Χαρακτήρισε «θράσος» τη σύγκρισή του με τον Άκη και απέδωσε τη στάση Βενιζέλου στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην κυβέρνηση και στο εσωτερικό του κόμματός του.

Στο ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε τον Βενιζέλο που τον διεδέχθη στο υπουργείο Οικονομικών, απάντησε το καταπληκτικό «γιατί δε με πήρε εκείνος τηλέφωνο»;

Keywords
Τυχαία Θέματα