Απογοήτευση για τις εξελίξεις εκφράζει η Κριστίν Λαγκάνρτ

19:35 28/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε δήλωση για τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα προχώρησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κ. Λαγκάρντ εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη μη κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές, ενώ καλωσόρισε τις δηλώσεις του Eurogroup και τις ΕΚΤ για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της συνοχής της ευρωζώνης.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Λαγκάρντ έχει ως εξής:

Έχω ενημερώσει το ΔΣ του ΔΝΤ για την μη κατάληξη των πρόσφατων

συζητήσεων για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Μοιράστηκα την απογοήτευσή μου με τα μέλη του ΔΣ και την δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές.

Οι επόμενες ημέρες είναι ξεκάθαρα πολύ σημαντικές. Καλωσορίζω τις δηλώσεις του Eurogroup και τις Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κάνουν πλήρη χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για να διασφαλιστεί η συνοχή και η σταθερότητα της ευρωζώνης. Αυτές οι δηλώσεις υπογραμμίζουν ότι η ευρωζώνη σήμερα είναι σε πολύ ισχυρότερη κατάσταση για να απαντήσει στις εξελίξεις εγκαίρως και αποτελεσματικά, όπως χρειάζεται.

Το ΔΝΤ επίσης θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεχτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και σε άλλες γειτονικές χώρες και παραμένει έτοιμο να παρέχει ό,τι βοήθεια χρειαστεί.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι μία ισορροπημένη προσέγγιση απατείται για να βοηθηθεί η ανάκτηση της οικονομικής σταθερότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα με τις κατάλληλες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις υποστηριζόμενες από την αναγκαία χρηματοδότηση και τα αναγκαία μέτρα βιωσιμότητας του χρέους.

Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να αναζητεί αυτήν την προσέγγιση με τους Έλληνες και Ευρωπαίους εταίρους.

Πηγή: REUTERS/Sebastien Pirlet

Keywords
Τυχαία Θέματα