Αποδείχθηκε η εμπλοκή 13 Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές

22:21 16/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Οι Αμερικανοί επιτέλους κατάφεραν να αποδείξουν την εμπλοκή Ρώσων στις αμερκανικές εκλογές και ήδη το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ενόρκων των ΗΠΑ παρέπεμψε 13 Ρώσους υπηκόους και τρεις ρωσικές οντότητες με την κατηγορία της ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές και τις πολιτικές διαδικασίες.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, τα πρόσωπα και οι οντότητες αυτές

κατηγορούνται για συνωμοσία με στόχο την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Τρεις από τους υπόπτους κατηγορούνται για συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου και για τραπεζική απάτη και άλλοι πέντε για διακεκριμένη κλοπή ταυτότητας.

Μεταξύ των οντοτήτων που παραπέμπονται είναι και η ρωσική Υπηρεσία Έρευνας του διαδικτύου.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται ένα δικαστικό έγγραφο, οι ρωσικές οντότητες άρχισαν να παρεμβαίνουν στην πολιτική διαδικασία στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και των προεδρικών εκλογών του 2016, από το 2014.

Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους, υποκρινόμενοι τους Αμερικανούς, επικοινώνησαν με πρόσωπα που σχετίζονταν με την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, τα οποία όμως αγνοούσαν με ποιους συνομιλούσαν. Στο κατηγορητήριο υποστηρίζεται ότι οι Ρώσοι δημιούργησαν επίσης ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο και σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιοι από αυτούς ταξίδεψαν στις ΗΠΑ και χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη χώρα για να κρύψουν την προέλευση της δραστηριότητάς τους. Μεταξύ άλλων, στη δράση τους συμπεριλαμβανόταν και η «στήριξη στον Τραμπ (…) και η δυσφήμιση της Χίλαρι Κλίντον». Εμφανίζονταν ως νεοφυείς αμερικανικές οργανώσεις και οργάνωναν πολιτικές συγκεντρώσεις, ενώ αγόραζαν και χώρο ή χρόνο για πολιτικές διαφημίσεις.

Κατά την προεκλογική περίοδο του 2016 οι Ρώσοι κατηγορούμενοι διέδιδαν μειωτικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον, τον Μάρκο Ρούμπιο και τον Τεντ Κρουζ ενώ στήριζαν τον Μπέρνι Σάντερς και τον Ντόναλντ Τραμπ. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, άρχισαν να ενθαρρύνουν τις μειονοτικές ομάδες στις ΗΠΑ να μην ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους άρχισαν επίσης, μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και διαφημίσεων στο Facebook, να προωθούν τον ισχυρισμό ότι το Δημοκρατικό Κόμμα διαπράττει εκλογική νοθεία.

Ενώ μετά την εκλογή του Τραμπ οργάνωσαν πολιτικές συγκεντρώσεις υπέρ του.

Μία από τους κατηγορούμενους η Irina Kaverzina, κατηγορείται ότι παραδέχθηκε την εμπλοκή της στην επιχείρηση και σε ένα μέηλ που έστειλε σε συγγενή της τον περασμένο Σεπτέμβριο αφού είχε ξεκινήσει η έρευνα του Μιούλερ έγραψε: «Το FBI εντόπισε τη δράση μας οπότε έτρεχα να καλύψω τα ίχνη μαζί με τους συνεργάτες μας».

The post Αποδείχθηκε η εμπλοκή 13 Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα