Απίστευτο: «Να πληρώσω εγώ το λάθος σας»; «Χρειαζόμαστε έσοδα κυρία μου»

12:33 8/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί θα είναι αποτελεσματικά και θα αποφέρουν έσοδα τα όσα καινούρια ανακοινώθηκαν γύρω από τα φορολογικά.
Ένα από αυτά ότι θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ όσοι διαθέτουν ακίνητα στο εξωτερικό. Διατυπώνω την απορία πώς και γιατί θα πληρώνουν φόρο εν Ελλάδι, ενώ ήδη έχουν πληρώσει τον αντίστοιχο φόρο στη χώρα όπου βρίσκεται το ακίνητο. Επίσης, πολλά ακίνητα δεν ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα και το θέμα περιπλέκεται πίσω από off shore.

Απορία και παρατήρηση δεύτερη. Πώς θέλουμε αποτελέσματα στους ελέγχους διαλύοντας

το πάλαι ποτέ ΣΔΟΕ, το οποίο αναμένεται να μείνει με μόλις 200 άτομα, από τα 1400. Τι θα γίνει με τις ολοκληρωμένες εκθέσεις ελέγχου που είχε διενεργήσει, από τις οποίες προκύπτουν φόροι, που πλέον καθίστανται ανεπιβεβαίωτοι; Εκχωρούνται ως γνωστόν στην ΓΓΔΕ για νέο πολύμηνο έλεγχο, έχοντας μετατραπεί σε πληροφοριακά δελτία. Κι όλα αυτά την ώρα που εναγωνίως αναζητούνται έσοδα.
Όπως επί παραδείγματι επιβάλλοντας πρόστιμο 100 ευρώ σε φορολογούμενους, ακόμη και για λάθος της εφορίας. Εξηγούμαι, φορολογούμενη καλείται να πληρώσει αναδρομικά ΕΝΦΙΑ για το 2011, για ακίνητο που πούλησε το 2009! Σπεύδουσα στην εφορεία για να ζητήσει διόρθωση του λάθους ενημερώνεται ότι οφείλει 100 ευρώ διότι προέβη σε εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση! Εκφράζοντας την ένσταση «γιατί να πληρώσω για δικό σας λάθος», έλαβε την πληρωμένη απάντηση από την υπάλληλο «διότι κυρία μου το κράτος χρειάζεται έσοδα»!

Επίσης, ποιος θα κάνει τις φιλόδοξες φοροεπιδρομές γερμανικού τύπου, μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, στις επιχειρήσεις; Φαντάζομαι στη Γερμανία υπάρχει άλλη υλικοτεχνική υποδομή.
Και επίσης, ποιος θα στηρίξει το σχέδιο ηλεκτρονικών συναλλαγών με τις εφορίες; Ποιος και πώς θα ελέγχει όλον αυτό τον όγκο, αφού ξεπεράσουμε το σκόπελο τον ηλεκτρονικώς ανίδεων φορολογούμενων.
Κατά τα άλλα χτυπήσαμε το μεγάλο πλούτο με το 23% στην ιδιωτική Εκπαίδευση, με το απόλυτο αλαλούμ και τα αλλεπάλληλα ήξεις αφήξεις των αρμοδίων. Ακόμη τι θα γίνει κανείς δεν γνωρίζει, αναμονή έως τις 15/11, νέα ημερομηνία που όρισε ο πρωθυπουργός για να βρεθεί λύση…

Κατά τα άλλα φορτώσαμε τα νησιά με 23%, όταν η Τουρκία ορθώς ποιούσα φτιάχνει αφορολόγητες ζώνες.
Και κατά τα άλλα πάμε να πιάσουμε τους οικονομικούς στόχους, ενώ στη Βουλή περί άλλων τυρβάζουν…Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης κάνει επιτόπιο έλεγχο στους χώρους του Κοινοβουλίου, ώστε να βρει κατάλληλα γραφεία και να ικανοποιήσει τα αιτήματα πολιτικών αρχηγών, πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Βουλής.
Άτιμο πράγμα η αλαζονεία της ισχύος, να προλάβεις να αρπάξεις τα προνόμια…Για πολλούς από τους πολιτικούς μας αισθάνομαι την ανάγκη να πω κάτι που διάβασα προσφάτως και μου άρεσε: μη με υποβάλλεις στο μαρτύριο να σε ακούω προδίδοντα τον ίδιο σου τον εαυτό εκστομίζοντα ανοησίες!

Keywords
Τυχαία Θέματα