Μαρί Λεπέν: Ο Ολάντ είναι ο αντικαγκελάριος της Μέρκελ – Εγώ η αντι-Μέρκελ!

12:25 8/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Ποιος είδε τη Μαρί Λεπέν και δεν τη φοβήθηκε κατά τη χθεσινή παρουσία της στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου είχαν την ιστορική κοινή ομιλία τους Άγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.

Η αρχηγός του «Εθνικού Μετώπου» εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στους εταίρους του γαλλογερμανικού άξονα, προκαλώντας την έντονη δυσφορία της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Γάλλου προέδρου.

«Ακούγοντας ορισμένους ομιλητές εδώ πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός για να μην πάθει κατάθλιψη», σχολίασε με ειρωνικό

ύφος η Γερμανίδα καγκελάριος μετά το «ξέσπασμα» της επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος.

Την ψυχραιμία του έχασε προς το τέλος της συζήτησης και ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κάλεσε τους εχθρούς της Ευρώπης και τους ευρωσκεπτικιστές να αποχωρήσουν από την ΕΕ, δεδομένου ότι «προφανώς δεν επιθυμούν τα κοινά στοιχεία και τον κοινό χώρο».

Η Μαρί Λεπέν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας «αντικαγκελάριο» της Μέρκελ εκφράζοντας ευθαρσώς την αντιπαλότητά της και απέναντι στη Γερμανίδα καγκελάριο και κυρίως την πλήρη αντίθεσή της στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών. «Εγώ είμαι η εκπρόσωπος του γαλλικού λαού. Είμαι η αντι- Μέρκελ», δήλωσε η Λεπέν.

Η σιδηρά κυρία της Γερμανίας έδειξε πάντως να αδιαφορεί για τα σχόλια της Λεπέν, καλώντας τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου να επιδείξουν περισσότερη αλληλεγγύη και θάρρος στην Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η υπέρβαση των αντιθέσεων μεταξύ Ανατολής και Δύσης αποδείχθηκε μια γιγαντιαία ιστορία επιτυχίας. Μας δείχνει για τι είμαστε ικανοί εμείς οι Ευρωπαίοι, εφόσον όμως θέλουμε, εφόσον επιδείξουμε θάρρος και μείνουμε ενωμένοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα