Απίστευτο εύρημα: Η μούμια της «πριγκίπισσας των πάγων» βρέθηκε μετά από 900 χρόνια

15:47 7/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένα απίστευτο εύρημα έφερε στο φως η ανασκαφή επιστημόνων κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

Μια εκπληκτικά διατηρημένη μούμια μιας 35χρονης γυναίκας και μάλιστα οι μακριές βλεφαρίδες της και τα μαλλιά της είχαν παραμείνει αναλλοίωτα 900 χρόνια μετά!

Όπως αναφέρουν οι Siberian Times επί εννιά αιώνες παρέμεινε μέσα σε ένα «κουκούλι» από χαλκό και πάγο, θαμμένο σε μόνιμα παγωμένο έδαφος, όμως η «Πριγκίπισσα των Πάγων» όπως την

αποκαλούν πλέον οι επιστήμονες δεν έχει χάσει τη… γοητεία της.

Η μούμια της 35χρονης γυναίκας ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο αρχαίο νεκροταφείο Ζελιόνι Γιαρ, κοντά στην πόλη Σαλεκχάρντ της Ρωσίας. Ήταν μάλιστα η μοναδική γυναίκα που βρέθηκε θαμμένη στη συγκεκριμένη περιοχή, ανάμεσα σε 40 σκελετούς ανδρών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κεφάλι της 35χρονης γυναίκας μουμιοποιήθηκε κατά λάθος εξαιτίας ενός μεγάλου χάλκινου σκεύους που είχε τοποθετηθεί στον τάφο της, για να το πάρει μαζί της στον άλλον κόσμο. Το χάλκινο σκεύος μαζί με τη γούνα σχημάτισαν ένα είδος κουκουλιού μέσα στο μόνιμα παγωμένο έδαφος, διατηρώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά και ακόμα και την έκφραση της γυναίκας. Αντιθέτως το σώμα της δεν έχει διασωθεί..

Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν κοσμήματα στον τάφο της δεν σημαίνει ότι δεν ήταν «αριστοκράτισσα», λένε οι ερευνητές, αφού σε τόσο φτωχούς πολιτισμούς ακόμα και τα στολίδια του κεφαλιού (που βρέθηκαν στα μαλλιά της) θα ήταν αρκετά για να την ξεχωρίζουν από τις άλλες γυναίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα