Απάντηση από τους δικαστές του ΣτΕ σε Όλγα Γεροβασίλη και πρόεδρό τους

15:57 30/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Με σκληρή ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας δίνει απάντηση στην Όλγα Γεροβασίλη και τον πρόεδρό του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου σχετικά με τις αποφάσεις για τα μνημόνια και το PSI.

Οι δικαστές του ΣτΕ επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ότι υπήρξαν αναφορές στον Τύπο, οι οποίες «άφησαν υπόνοιες για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης

οι οποίες έχουν να κάνουν με τη συμφωνία ή μη των μνημονίων και του PSI προς το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαική Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)».

Με την ανακοίνωσή της η Ένωση του ΣτΕ κάνει λόγο για σπίλωση της τιμής και της υπόληψης των δικαστών του ΣτΕ και κάμψη του φρονήματος τους.

Η Ένωση «εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την πλήρη αποδοκιμασία της σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και, κατά συνέπεια, υπονόμευσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό».

«Οι επίμαχες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ ελήφθησαν από δικαστικούς σχηματισμούς διευρυμένης σύνθεσης (με συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπροέδρων και των συμβούλων) και οι σχετικές κρίσεις επιβεβαιώθηκαν, ως προς τη νομική τους ορθότητα, τόσο από τα Δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2015, Τ-79/2013, Accortini κατά ΕΚΤ και απόφαση της 11 Ιουνίου 2015, C-226, 245, 247 και 578/2013 Fahnenbrock κλπ. κατά Ελλάδας) όσο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (απόφαση Μαματάς κ.λπ. κατά Ελλάδας της 21.7.2016, απόφαση Ι.Κ. κατά Ελλάδας και ΑΔΕΔΥ κατά Ελλάδας της 31.8.2012)», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με αυτήν την ανακοίνωση η Ένωση απαντά σε δημοσιεύματα που αφορούσαν στον χαιρετισμό του πρόεδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου στην 32η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος όπου χαρακτήρισε θλιβερή την κατάσταση και επισήμανε ότι και εμείς έχουμε το μερίδιο της ευθύνης μας και παρέπεμψε τους συναδέλφους τους να δουν τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τα δύο μνημόνια και το PSI.

ΑΠό την πλευρά της η κυρία Γεροβασίλη, μετά την ανακοίνωση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά είχε κάνει πανομοιότυπη και στο ίδιο πνεύμα αναφορά (δήλωση) με αυτή του κ. Σακελλάριου, λέγοντας ότι το ΣτΕ που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα