«Έφοδος» σε σπίτια παραγόντων του Μουντιάλ 2006

14:19 30/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Τόσο η εισαγγελία τη Φρναφούρτης όσο και η ελβετική δικαιοσύνη ερευνούν το σκάνδαλο για την ανάληψη του Μουντι΄λ 2006 από τη Γερμανία, η οποία κατηγορείται για παράνομες δοσοληψίες.

Ελβετός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι στις 23 Νοεμβρίου η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτια παραγόντων της FIFA, ενώ στη λίστα των υπόπτων προστέθηκε και το όνομα του πρώην γγ της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Ουρς Λίνσι.

Η εισαγγελία ερευνά την υπόθεση ανάληψης του Μουντιάλ το 2006 και τις καταγγελίες για φοροδιαφυγή, σχετικά με το ποσό των

6.7 εκατ. ευρώ, που έστειλε η ομοσπονδία στη FIFA.

Η ελβετική δικαιοσύνη επικεντρώνει την έρευνά της σε αυτή την «περίεργη» πληρωμή από την οργανωτική επιτροπή του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006 προς τη FIFA, τα χρήματα της οποίας ενδέχεται να μην έχουν χρησιμοποιηθεί όπως προβλεπόταν.

Ωστόσο, η γερμανική ομοσπονδία αναφέρει ότι δεν έχει βρει κάποια ένδειξη για ατασθαλίες στη διαδικασία ια την ανάληψη από τη χώρα του Μουντιάλ 2006, αν και συνεχίζει να ερευνά το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της πληρωμής από τη γερμανική οργανωτική επιτροπή προς την παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία για το… πολιτιστικό πρόγραμμά της.

Τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι η ομοσπονδία φέρεται να εξαγόρασε τη διοργάνωση του 2006 πληρώνοντας το ποσό των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ σε μέλη της FIFA διέψευσε κατηγορηματικά και ο τότε επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, τον Ιούλιο του 2000 η Γερμανία επικράτησε 12-11 στη σχετική ψηφοφορία της Νότιας Αφρικής και κατέκτησε το δικαίωμα να φιλοξενήσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Όπως μετέδωσαν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης της «Adidas», Ρόμπερτ Λούις Ντρέιφους, δάνεισε το ποσό αυτό το 2000, στην επιτροπή διεκδίκησης του Μουντιάλ 2006, με σκοπό να εξαγοράσουν οι Γερμανοί ψήφους παραγόντων της FIFA!

Εντελώς τυχαία, επισημαίνεται, ο Ντρέιφους κέρδισε στη συνέχεια τον διαγωνισμό της FIFA και ανέλαβε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία και του 2010 στη Νότια Αφρική.

Keywords
Τυχαία Θέματα