Απάντηση από Κοτζιά: Η Τουρκία υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές

12:40 17/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Σχετικά με την επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Έλληνα υπουργό Νίκο Κοτζιά για τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha όπου απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς τη γείτονα, απάντησε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Αλέξανδρος Γεννηματάς, τονίζοντας:

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές. Όταν δε, καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί» και πρόσθεσε:

«Η

Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι στοιχείο της δύναμής της. Επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. Η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει. Επιπλέον, οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης».

The post Απάντηση από Κοτζιά: Η Τουρκία υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα