7,2 Ρίχτερ χτύπησαν το Μεξικό- Κατέπεσε ελικόπτερο με υπουργό

10:44 17/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρότατος σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το Μεξικό. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 145 χλμ μακριά πό το Πουέρτο Εσκοντίνο στις ακτές του Ειρηνικού και το εστιακό του βάθος ήταν 24,6 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και την Γουατεμάλα, στο νότο.

Αμέσως μετά την ισχυρή δόνηση, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους στην πόλη του Μεξικού. Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, άλλοι

έκλαιγαν και άλλοι αγκαλιάζονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Για μερικά λεπτά, η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους σταμάτησε και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν έξω από τα σπίτια τους για λίγη ώρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε πως προκλήθηκαν κάποιες επιφανειακές ζημιές σε κτίρια στην Οαχάκα και ο κυβερνήτης της Πολιτείας σημείωσε πως περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν βρεθεί χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τους δυο κρατκούς αξιωματούχους κατέπεσε λόγω βλάβης, στην προσπάθεια του πιλότου να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην περιοχή. Στην αρχή μεταδόθηκε η πληροφορία ότι και οι δυο σκοτώθηκαν. Ωστόσο, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι δεν τραυματίστηκαν σοβαρά. Αντίθετα, επιβεβαιώθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι που ήταν στο έδαφος.

7,2 Ρίχτερ χτύπησαν το Μεξικό- Κατέπεσε ελικόπτερο με τον υπουργό Εσωτερικών

The post 7,2 Ρίχτερ χτύπησαν το Μεξικό- Κατέπεσε ελικόπτερο με υπουργό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα