Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον δράστη της επίθεσης στη Φλόριντα – Κινδυνεύει με θανατική ποινή

10:30 8/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον δράστη της φονικής επίθεσης στο αεροδρόμιο Φορτ Λοντερντέιλ στη Φλόριντα όπου από τα πυρά του έπεσαν νεκροί 5 άνθρωποι.

Ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγκο, βετεράνος του πολέμου του Ιράκ είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή, ανέφεραν οι αμερικανικές διωκτικές αρχές. Ανάμεσα στις κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι αυτή της άσκησης πράξης βίας, της πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης, της χρήσης όπλου για διάπραξη βίαιου εγκλήματος και πρόκλησης θανάτου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

των ΗΠΑ.

Αναμένεται να εμφανιστεί σε δικαστήριο στο Φορτ Λόντερντεϊλ τη Δευτέρα.

Ο Μάρλιν Ρίτσμαν, στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών, επικεφαλής του τμήματος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών στην πόλη Άνκορατζ της Αλάσκας, από όπου αναχώρησε αεροπορικώς ο Σαντιάγκο για τη Φλόριντα, δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου ότι ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε τον Νοέμβριο στο τμήμα του Γραφείου και δήλωσε πως το μυαλό του ελέγχεται από τη CIA, οπότε μεταφέρθηκε σε κλινική για ψυχολογική αξιολόγηση.

«Ο Σαντιάγκο είχε τρομοκρατικές σκέψεις και πίστευε ότι είχε επηρεαστεί από το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Άνκορατζ, Κρις Τόλεϊ.

Ακόμη οι Αρχές δεν αποκλείουν κανένα σενάριο, αναφορικά με τα κίνητρά του, ανάμεσα και αυτό της τρομοκρατίας.

Ο 26χρονος βετεράνος του πολέμου έλεγε ότι ακούει φωνές και πως το μυαλό του ελέγχεται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Εγκατέλειψε τον στρατό τον Οκτώβριο και πήγε στην Αλάσκα για να βρει δουλειά και να είναι κοντά στον γιο του. Τον Νοέμβριο εμφανίστηκε στην αρμόδια υπηρεσία και επέδειξε «αλλόκοτη συμπεριφορά» όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα