Παπαπέτρου: Θα προσπαθήσουμε για νίκη σε όλα τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό

01:19 8/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ούτε δύο ώρες πριν την ημέρα της γιορτής του Αϊ Γιαννιού, ο Ιωάννης Παπαπέτρου με δύο δικά του τρίποντα και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα έκανε… δώρο στον Ολυμπιακό τη νίκη με 77-69 επί του Παναθηναϊκού και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούν… 3 νίκες των «πρασίνων» στη Euroleague, αφού έχουν και το πλεονέκτημα στην περίπτωση ισοβαθμίας.

Στους

3 πόντους (65-62) 4 λεπτά πριν τη λήξη, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού… αφηνίασε σημειώνοντας 8 πόντους σε λιγότερο από ένα λεπτό. Ούτε το κάρφωμα δεν ήταν αρκετό για να εκτονώσει την ενέργεια, την ένταση και τη σφοδρή επιθυμία του για νίκη, πανηγυρίζοντας έξαλλα αμέσως μετά. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του!

«Νικήσαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα,» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) και στο Πρακτορείο Sport ο 22χρονος σμολ φόργουορντ που ήδη από πέρυσι είναι και… πάουερ φόργουορντ! «Νίκη σε όλα τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό,» έδωσε το έναυσμα για τα δύο ακόμη ντέρμπι «αιωνίων» που ακολουθούν μέσα στον Ιανουάριο για Κύπελλο και Α1.

Ο Παπαπέτρου σχολίασε για τον τρόπο που πανηγύρισε το δικό του σερί 8-0 από το 36ο μέχρι το 37ο λεπτό της αναμέτρησης: «Στο παιχνίδι υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Προσωπικά πάντα παίζω με το συναίσθημα. Όταν παίζω έχω ένα ξεχωριστό συναίσθημα που νομίζω πως δεν περιγράφεται».

Και ως προς το συναίσθημα της ανταπόκρισης των φιλάθλων τραγουδώντας το όνομά του: «Κι αυτό είναι μοναδικό! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού για τη στήριξη και την αγάπη του. Η νίκη ανήκει στην ομάδα, όμως αφού όποιος μπήκε στο παρκέ έβγαλε καρδιά».

Εκτός από καρδιά, όμως ο Ολυμπιακός έπαιξε και… άμυνα: «Με εξαίρεση κάποια κενά διαστήματα στο δεύτερο δεκάλεπτο, πιέσαμε με την άμυνά μας τον αντίπαλο. Αφήσαμε εκτός ρυθμού τους περισσότερους παίκτες του Παναθηναϊκού, με εξαίρεση τους Τζέιμς και Ρίβερς. Πέτυχαν μεγάλα καλάθια οι δυο τους. Δεν ήταν στα σχέδιά μας αυτό. Βάλαμε, όμως κι εμείς κάποια εύκολα καλάθια που μας έδωσαν το προβάδισμα και τη νίκη. Κάναμε αυτό που μας ζήτησε ο προπονητής».

O περιορισμός του Νικ Καλάθη έπαιξε ρόλο στην επίτευξη του στόχου για τον Ολυμπιακό; «Ο Καλάθης είναι ο κινητήριος μοχλός του Παναθηναϊκού, μαζί με τον Τζέιμς. Έστω κι αν δεν κάναμε καλή δουλειά στο μαρκάρισμα του Τζέιμς, νομίζω ότι είναι σημαντικό ότι ο Καλάθης ήταν εκτός παιχνιδιού».

Για τη δεύτερη θέση στη Euroleague, μία νίκη πίσω από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης), ο Ιωάννης Παπαπέτρου προειδοποίησε: «Η συνέχεια είναι πιο σημαντική από εδώ και πέρα. Το τι έγινε μέχρι τώρα δεν είναι τόσο σημαντικό. Νομίζω πως είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη 2η θέση, αλλά η συνέχεια πρέπει να είναι ακόμη πιο καλή για εμάς. Σίγουρα, η νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι πολύ σημαντική. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η Euroleague το 2017 για τον Ολυμπιακό».

Ακολουθεί ο ημιτελικός Κυπέλλου, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, πάλι στο ΣΕΦ στις 16 Ιανουαρίου: «Περιμένουμε πως ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμη πιο μαχητικός στον επόμενο μεταξύ μας αγώνα για το Κύπελλο. Θα θέλει ακόμη πιο πολύ το ματς. Γι’ αυτό κι εμείς θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο βελτιωμένοι. Σε τέτοια ντέρμπι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πρέπει να το προσεγγίζεις διαφορετικά. Να ξεχνάς τι έγινε στο παρελθόν και να συγκεντρώνεσαι στο πως θα αναδειχτείς νικητής».

Αν είχε επιλογή, τι θα προτιμούσε νίκη στο Κύπελλο ή νίκη στην Α1, αφού οι δύο «αιώνιοι» θα ξαναβρεθούν μια 3η φορά μέσα στον Ιανουάριο, στο ΟΑΚΑ όμως, για την Α1: «Δεν υπάρχουν επιλογές. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό!»

Keywords
Τυχαία Θέματα