Ανυποχώρητος ο Φιγιόν, δεν παραιτείται – Καλεί σε συγκέντρωση στο Παρίσι

12:01 5/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Στενοί του συνεργάτες τον εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλον, μετά τον ανακοίνωση για παραπομπή του ενώπιον των τριών ανεξάρτητων δικαστών. Δέχεται απίστευτες πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματος προκειμένου να παραιτηθεί από την προεκλογική κούρσα. Η χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση στην Ομπερβιλιέ δεν πήγε ανάλογα με τις προσδοκίες καθώς αν και αναμένονταν περίπου 3.000 ψηφοφόροι μεγάλο μέρος της αίθουσας παρέμεινε άδειο. Ο υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να «μην ενδώσουν στις πιέσεις, να μην δειλιάσουν», γιατί όπως είπε επιχειρούν να «τους φοβίσουν».

Ο

Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Γαλλίας δείχνει να μην πτοείται, παρά το σκάνδαλο με την αργομισθία της συζύγου του, παρά τις πιέσεις, παρά την εγκατάλειψη.

Καλεί σε νέα μαζική συγκέντρωση των ψηφοφόρων του σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Τροκαντερό κοντά στον πύργο του Άιφελ όπου ελπίζει να έχει μεγάλη υποστήριξη, καθώς το μέγεθος της επιτυχίας θα είναι ενδεικτικό της υποστήριξης στο πρόσωπό του.

Η σύζυγός του Πενελόπ έλυσε τη σιωπή της και με συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Journal Du Dimanche εξέφρασε την υποστήριξη της προς το πρόσωπό του διαψεύδοντας τις κατηγορίες περί αργομισθίας που της προσάπτουν και για τις οποίες έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα από τη δικαιοσύνη.

Ο Φιγιόν θα προσέλθει στις 15 Μαρτίου ενώπιον των τριών ανεξάρτητων δικαστών που ερευνούν την υπόθεσή του και θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι πρόκειται για μια εκστρατεία λάσπης στο πρόσωπό του που έχει προκαλέσει την πτώση της δημοφιλίας του αλλά και την ήττα στις προεδρικές εκλογές αν τελικάσυνεχίσει με την υποψηφιότητά του. Πάντως, μετά τον εκπρόσωπό του Τιερί Σολέρ, ο οποίος ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως παραιτείται από τα καθήκοντά του, και ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Πατρίκ Στεφανίνι, έθεσε τον εαυτό του εκτός μετά τη σημερινή συγκέντρωση.

Μετά τις αποσκιρτήσεις περίπου 200 εκλεγμένων, ο υποψήφιος της Δεξιάς επιχειρεί να αξιοποιήσει την υποστήριξη που του έχει απομείνει, προκειμένου να σώσει την υποψηφιότητά του, εκτιμά η Le Monde.

Keywords
Τυχαία Θέματα