Αντίστροφη μέτρηση στα Σκόπια -Ο Ζάεφ χρειάζεται 8 βουλευτές -Το DUI δεν θέλει πρόωρες εκλογές

12:55 8/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε διαρκή επαφή με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται ο Ζόραν Ζάεφ για την επόμενη φάση της συμφωνίας, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του, ενώ πιθανότατα στις 10 Οκτωβρίου κρίνεται το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ωστόσο, προκειμένου η κυβέρνηση Ζάεφ να κερδίσει τη μάχη στη βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση χρειάζεται άλλους οκτω βουλευτές, καθώς ήδη έχει 72

έτοιμους να ψηφίσουν υπέρ.

Το VMRO-DPMNE ξεκαθάρισε με επίσημη ανακοίνωσή του ότι δεν θα υποστηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ ο Κρίστιαν Μίτσκοσκι κάλεσε τον Ζάεφ να αποκηρύξει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών αποκαλώντας τη «νεκρή» και ζήτησε πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση Ζάεφ απάντησε επισημαίνοντας ότι θα κάνει τα πάντα για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας των 2/3 στη Βουλή, με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών να αποτελεί τη μόνη εναλλακτική λύση.

Από τη δική του πλευρά το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI ανακοίνωσε ότι «δεν είναι ώρα για πρόωρες εκλογές» και ότι η χώρα χρειάζεται να «προχωρήσει μπροστά» προειδοποιώντας ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών θα προκαλέσει προβλήματα στη δυναμική της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

The post Αντίστροφη μέτρηση στα Σκόπια -Ο Ζάεφ χρειάζεται 8 βουλευτές -Το DUI δεν θέλει πρόωρες εκλογές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα